trikkeligaen

Vålerenga snublet i ny toppkamp

(Sandviken - Vålerenga 3-0) Etter seks strake seiere og en kruttsterk start på sesongen, tapte Vålerenga knepent for Rosenborg sist helg. Mot Sandviken borte tapte VIF-jentene igjen i en viktig kamp i toppen av Toppserien.

Etter det sure tapet for gullutfordrer Rosenborg forrige helg, dro Vålerenga til Bergen for å slå Sandviken som lå på andreplass i Toppserien, ett poeng foran VIF.

VIF klarte aldri å sette preg på kampen, og ble hardt straffet av hjemmelaget. Medaljejagende Sandviken sørget for at Vålerenga gikk på sitt andre strake tap i Toppserien.

Nærmest VIF-scoring før pause var Dejana Stefanovic, som har åpnet sesongen svært lovende. Fra midtbanen har serberen scoret fem mål så langt i år, og kunne stått med seks etter en corner før halvspilt omgang. På hjørnesparket raget Stefanovic høyest i feltet, men headingen ble blokkert da hun fikk muligheten på nærmest åpent mål.

VIF skapte lite

I en relativt sjansefattig omgang, var det hjemmelaget som tok ledelsen ved tidligere Lyn-spiller Vilde Hasund. Etter et blokkert skudd fikk Hasund til slutt ballen innenfor feltet og kom til avslutning. Via VIF-kaptein Stine Ballisager Pedersen ble det vanskelig for Jalen Tompkins i buret, og Sandviken ledet 1-0 etter en halvtimes spill.

Hasund var involvert i det meste av det som ble skapt foran VIF-målet, og var kampens beste spiller før pause.

Vålerenga slet med å etablere gode angrep og å skape de store sjansene i første omgang. Hjemmelaget tok ledelsen fortjent og gikk til pause med 1-0.

Det tok ikke mer enn ni minutter før Sandviken doblet ledelsen etter pause. Før det ropte hjemmelaget på straffe, men fikk ingen respons fra dommer da VIFs Rikke Nygaard dyttet Elisabeth Terland ned innenfor 16-meteren.

Dårlig start etter pause

Like etter fikk Sandviken hjørnespark i stedet, og det ble slått fra høyre av Marit Bratberg Lund. Høyest foran mål kom midtstopper Guro Bergsvand, som stanget bergenserne til 2-0 med over en halvtime igjen å spille.

Det så svært mørkt ut for VIF på dette tidspunktet, som heller ikke etter pause klarte å skape farligheter på Sandvikens banehalvdel.

Etter hjemmelagets 2-0-scoring dalte tempoet i kampen nedover, helt frem til bergenserne fikk et meget billig straffespark i det 68. spilleminutt. VIF-back Andrine Tomter løp bak Terland som jaget en lang pasning, og falt lett i bakken innenfor feltet.

Da sto Bratberg Lund klar til å gjøre sitt andre målpoeng for dagen, og kanten var sikker fra straffemerket da hun sendte ballen i venstre kryss for keeper Tompkins.

Hverken Celin Bizet Ildhusøy eller Rikke Madsen fra benken hjalp VIF til å få en redusering, og bortelaget gikk målløst ut fra kampen uten å skape en eneste stor sjanse etter hvilen. Sandviken vant fortjent 3-0, og ligger nå fire poeng foran Vålerenga, mens Rosenborg med ny seier i dag er seks poeng foran VIF.

Sandviken – Vålerenga 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Vilde Hasund (31), 2-0 Guro Bergsvand (53), 3-0 Marit Bratberg Lund (str. 68).

Dommer: Sondre Brudvik, Baune.

Gult kort: Ingibjörg Sigurdardóttir, Vålerenga.

Sandviken (3-4-3): Sandra Stavenes – Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Marthine Østenstad – Ingrid Ryland (Kristina Grøndal fra 90.), Ingrid Marie Spord, Lisa Naalsund, Marit Bratberg Lund – Elisabeth Terland, Kennya Cordner (Maria Brochmann fra 77.), Vilde Hasund (Vilde Drange Veglo fra 88.).

Vålerenga (4-2-3-1): Jalen Tompkins – Camilla Huseby (Rikke Marie Madsen fra 60.), Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir, Andrine Tomter – Rikke Nygard (Ylinn Tennebø fra 69.), Dejana Stefanovic (Stine Brekken fra 90.) – Janni Thomsen, Katie Stengel (Amanda Andradóttir fra 68.), Synne Jensen (Celin Bizet fra 69.) – Elise Thorsnes.

Toppserien fotball kvinner lørdag, 8. runde:

Stabæk – Arna-Bjørnar 0-3, Avaldsnes – Klepp 3-0, Kolbotn – LSK Kvinner 1-2, Sandviken – Vålerenga 3-0, Lyn – Rosenborg 1-2