trikkeligaen

Straffebom av VIF og tap på overtid. Her er reaksjonene

(Vålerenga - Rosenborg 1-2). Vålerenga kunne avgjort på straffe fem minutter før slutt. I stedet avgjorde Rosenborg på overtid. Det gikk fra himmel tilhelvete for Vålerengas damer.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det gikk fra himmel til helvete for Vålerenga denne kvelden.

Dejana Stefanovic bommet på straffe like før full tid. Den missen ble skjebnesvanger. Hun ble selv felt av keeper og valgte å ta straffen selv.

For Vålerenga spilte en god 1. omgang og ledet fortjent 1-0 til pause, samt at de fikk straffe fem minutter før full tid. Den bommet Dejan Stefanovic på, og på overtid satte Sara Fornes inn 2-1 til Rosenborg.

Ubeseiret siden 2019

Dermed ble det en marerittkveld for VIF-damene, som tapte sesongens første kamp mot ubeseirede Rosenborg. RBK har ikke tap i serien siden 2019.

- Det er en forferdelig følelse, jeg er utrolig skuffet. Vi var bedre enn dem, men jeg bommet på straffen og det ble skjebnesvangert i dag. Vi er et bedre lag enn dem, men i dag var vi uheldige med målene, sier Stefanovic til Dagsavisen like etter kampen.

- Vi var det beste laget. Vi dominerte store deler av kampen, men dette er fotball. Det kan gå begge veier, og det var det som skjedde. Vi sov litt defensivt på det siste målet, men jeg synes vi spilte bra. Det er mye å bygge på, sier målscorer Ingibjörg Sigurdardottir.

Dette skjedde ved straffesparket

Dejana Stefanovic har akkurat sett at straffesparket går i keeper, tverrligger og ut.

På spørsmål om hva som skjedde på straffen, som mildt sagt var elendig, sier Stefanovic:

- Det var en svak straffe, det er ikke noe å skjule. Keeperen hoppet rundt, så jeg tenkte at hun skulle slenge seg til en av sidene. Jeg skulle egentlig sette den til en av sidene, men endret mening like før jeg skulle skyte. Det var synd, men det er noe jeg ikke gjør til vanlig, sier Stefanovic.

Nå venter Sandviken i Bergen i neste kamp. Den spilles førstkommende lørdag.

- Vi må bare tenke neste kamp. Vi er Vålerenga, vi kommer oss alltid tilbake. Vi er et bra lag og vi vet det selv, sier hun.

Nøkkelfaktor i 1. omgang: Cornere

Allerede etter to minutter var Vålerenga på farten. I kjølvannet av en corner fikk Celin Bizet ballen på fem-seks meter. Den PSG-linkede spilleren skjøt med løskrutt – feilvendt mot mål - og forsøket ble ikke all verdens farlig.

Så var det Janni Thomsen som gjorde det meste på egenhånd. Høyrekanten fikk ball av Bizet på 20 meter, dro seg inn i banen og hamret til. Forsøket gikk like over mål.

Likevel var de to mulighetene et skremmeskudd, for to minutter senere fikk VIF en ny corner. Andrine Tomter slo et godt hjørnespark og fant Ingibjörg Sigurdardottir, som fikk noen hårstrå på ballen. Det var nok til å sette RBK-målvakt Rugile Rulyte ut av spill, og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Gjestene fra Trøndelag fikk en enorm mulighet til å utligne like før pause, også det etter corner. Elin Sørum slo inn fra venstre og fant pannebrasken til Ina Vårhus, som fikk bra treff på headingen. Uheldigvis for midtstopperen smalt den i stanga og ut, og VIF fikk klarert, med nød og neppe. Dermed sto det 1-0 til pause.

Rosenborg-mål x2 og straffebom

Tette dueller foran årets største publikum på en kvinnekamp.

Rosenborg kom ut i 100 i den andre omgangen og fikk betalt for det høye presset med scoring etter 64 minutter. RBK spilte seg lekkert ut fra egen banehalvdel og fikk store rom å boltre seg i. Elin Sørum fikk en hel banehalvdel å løpe på uten press fra noen blåkledde, og valgte til slutt å banke ballen mot mål fra 20 meter. Ballen gikk rett i nettet og i mål til 1-1.

Etter det tok VIF over kampen igjen, og fem minutter før full tid fikk hjemmelaget straffe. Etter nok en corner ble Dejan Stefanovic felt av RBK-målvakt Rulyte, og dommer pekte på straffemerket. Stefanovic tok straffen selv og skjøt midt på Rulyte, i tverrligger og ut. En elendig straffe.

Er det ikke noe som heter at man ikke skal ta straffe hvis man blir felt? Uansett – vondt skulle gå til verre for VIF på overtid. Julie Blakstad slo inn i boks fra venstre og fant Matilde Rogde, som slapp til Fornes på en-to meter. Hun hadde få problemer med å banke ballen i mål til 2-1 og Rosenborg-seier.

- Vi fortjente å vinne, for vi var det beste laget. Jeg er sikker på at vi kommer til å dra dit og slå dem på bortebane, avslutter Stefanovic.

VIF-trener Jack Majgaard Jensen var skuffet, men fattet.

- - Det er selvfølgelig utrolig surt å tape på overtid. Jeg synes det er en god kamp, hvor begge lag har hver sine perioder. Nå må vi bare nullstille og tenke på neste kamp, sier trener Jack Majgaard Jenssen til Dagsavisen.

Toppserien kvinner søndag:

Vålerenga – Rosenborg 1-2 (1-0)

Intility Arena: 807 tilskuere.

Mål: 1-0 Ingibjörg Sigurdardóttir (31), 1-1 Elin Sørum (64), 1-2 Sara Kanutte Fornes (90).

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten.

Vålerenga (4-2-3-1): Jalen Tompkins – Catherine Bott, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir, Andrine Tomter – Rikke Nygard (Marie Dølvik Markussen fra 77.), Dejana Stefanovic – Janni Thomsen (Ylinn Tennebø fra 66.), Celin Bizet (Katie Stengel fra 90.), Rikke Marie Madsen (Amanda Andradóttir fra 66.) – Synne Jensen.

Rosenborg (4-2-3-1): Rugile Rulyte – Mali Lilleås Næss, Emilie Bragstad, Ina Vårhus, Maria Olsvik – Elin Sørum, Emilie Marie Joramo – Matilde Alsaker Rogde, Cesilie Andreassen (Sara Kanutte Fornes fra 64.), Julie Blakstad – Lisa-Marie Utland (Sarah Dyrehauge fra 79.).