trikkeligaen

Europaspill påvirker overgangskabalen – VIF vil erstatte spillere før eventuelle salg

Sportssjef Eli Landsem lover at Vålerenga skal slå tilbake etter tapet for gullrival Rosenborg. I løpet av en travel sommer vil hun også forsterke laget inn mot en Champions League-kvalifisering der hun gjerne skulle sett lagets spillere fikk litt mer ferie først.

Både Vålerenga og Rosenborg var ubeseiret før søndagens toppoppgjør på Intility Arena, der gullfavoritt Rosenborg knep seieren på overtid etter at Vålerenga bare minutter før bommet på straffespark som kunne gitt dem ledelsen sent i kampen. Dagen derpå hang skuffelsen fortsatt i hos Vålerengas sportssjef, Eli Landsem.

– Det er fortsatt jævla surt. Det må jeg få lov til å si. Selv om vi kan være fornøyd med store deler av prestasjonen, er det kort vei fra himmel til helvete, men sånn er det i fotballen. De beste lagene kommer til å ta poeng fra hverandre, så serien er langt fra avgjort nå. Vi må lade om og reise oss mot Sandviken. Det har vi klart mange ganger før, og det skal vi klare også denne gangen, sier Landsem til Dagsavisen.

Hektisk oppstart etter ferien

To kamper gjenstår før Toppserien tar ferie, og det er to knalltøffe bortekamper mot Sandviken (lørdag) og LSK Kvinner (onsdag 14.)

– Så langt har det vært litt som forventet, med de fire lagene på topp som har stukket litt fra resten. For vår del hadde vi en brokete oppkjøring, med korona og Champions League-spill i februar og karantener både her og der. Derfor tok det litt ekstra tid før vi fikk spilt inn de nye spillerne, satt laget og spilt oss i form. Det har gjort at prestasjonene har svingt litt, men vi har vært flinke til å få med oss seieren i de kampene der vi har prestert dårlig. Det er også en god egenskap. Mot Rosenborg vippet det ikke vår vei, men det må vi tåle, sier Landsem.

Etter de to kampene er det ferie i tre og en halv uke, før Toppserien starter opp igjen 7. august. Første del av Champions League-kvalifiseringen spilles onsdag 18. august mot Mitrovica og lørdag 21. august mot vinneren av PAOK og Agarista, rett i etterkant av en bortekamp mot Avaldsnes lørdag 14. Går Vålerenga videre, som de håper og tror, er det først seriekamp mot Sandviken lørdag 28. august før første kamp i andre kvalifiseringsrunde i midtuka 31. august/1. september.

– Skulle gjerne ønsket oss lengre ferie

Deretter venter bortekamp mot Rosenborg 4. september, før returoppgjøret i Champions League 8. eller 9. september. VIF møter altså sine største gullfavoritter på hver side av kvalifiseringskampene i den andre runden.

– Jeg har ikke noe stort behov for å kritisere NFF for måten de har satt opp terminlista på, siden de også har hatt en veldig vanskelig jobb etter at sesongen ble utsatt i to måneder. Vi skulle likevel gjerne ønsket oss er en litt lengre pause, slik at spillerne kunne hente seg inn igjen mentalt. Vi fikk lite ferie i vinter, og mange av spillerne har ikke hatt ferie eller vært hjemme på halvannet år, sier Landsem og fortsetter:

– Det som er fordelen hos oss er at vi har såpass mange utlendinger, slik at de passer veldig godt på hverandre. Hadde vi bare hatt en eller to, hadde det vært større sjanse for at de hadde blitt igjen alene mens de andre norske spillerne dro hjem. Det er på en måte bra at det er sånn, men det er helt klart en utfordring for våre utenlandske spillere, sier hun.

Vil erstatte spillere før eventuelle salg

Nettopp Champions League-kvalifiseringen i august gjør også at interessen fra PSG for Celin Ildhusøy og Vålerengas andre spillere må tenkes grundig igjennom denne sommeren. Vålerenga vil naturlig nok ikke svekke laget inn mot det som er ett av sesongens store mål, nemlig å kvalifisere seg til gruppespillet i det nye Champions League-formatet for kvinner.

– Når det gjelder interessen fra PSG er vi i dialog med dem om en overgang, men jeg er ansatt for å ta vare på Vålerengas interesser. Det er å være best mulig rustet til seriespillet og kvalifiseringen til Champions League, og der er det en kabal som skal gå opp med tanke på overganger inn og ut i sommer, sier Landsem og fortsetter:

– Vi vet at det er interesse for spillerne våre fra andre klubber, og vi vet hvem vi kan slippe og ikke. Vi slipper dem ikke hvis vi må ha dem selv, og det avhenger av hva vi selv får inn. Vi er hele tiden på jakt etter spillere som kan styrke oss, og hvis vi finner spillere som kan erstatte de av våre spillere som er interessante for andre klubber er det større sannsynlighet for at de kan forlate klubben, forteller Landsem.

I kampen mot Rosenborg fikk Katie Stengel sin debut, og danske Agnete Nielsen kommer trolig til klubben i løpet av ferien. I mellomtiden drar Catherine Bott til Tokyo, for å spille OL med New Zealand. Hun spiller mot Sandviken, men ikke LSK.

– Vi skulle gjerne beholdt Catherine, men samtidig er vi også stolte over at hun skal representere Vålerenga i OL. For damene er fotballturneringen i OL langt større enn hos herrene, så hun gleder seg veldig til å dra. New Zealand ønsket at hun allerede skulle vært på plass for oppkjøring, men det er ganske klare regler for når du må slippe spillere og de forholder vi oss til, sier Landsem.

Nyeste fra Dagsavisen.no: