Sport

Ruud til andre runde av Roland-Garros etter sliteseier: – Kjente litt på nervene

Casper Ruud måtte kjempe hardt mot Benoît Paire i den første runden i Roland-Garros-tuneringen, men vant og er klar for andre runde.

Kampen endte med sifrene 5-7, 6-2, 6-1, 7-6 (7-4).

På grusen i Paris innfridde Ruud forventningene, men ikke uten kamp fra hjemmehåpet Paire. Franskmannen åpnet glitrende og vant det første settet, men derfra og ut handlet det meste om nordmannen.

Ruud vant tre sett på rad etter den svake starten, der det siste og avgjørende kom etter tiebreak. Kampen var over etter litt over tre timers spill.

Da var Paire nærmest i tårer, etter å ha blitt heiet fram av hjemmefansen i samtlige minutter.

– Det var en veldig tøff kamp mot Benoit (Paire). Han kom ut og viste at han var her for spille bra og fighte hele veien. Han åpnet med å vinne det første settet hvor jeg hadde noen settballer selv om det ikke gikk veien. I det andre og tredje settet fikk jeg tidlige break, hvor jeg klarte å stikke i fra. Det ble et veldig tøft fjerde sett som kunne gått begge veier, oppsummerte Casper Ruud overfor NTB.

Tøffest

Ruud unngikk en maratonkamp.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å vinne det fjerde settet og unngå at kampen gikk til fem sett. Det er det tøffeste for fysikken å spille best av fem sett. Jeg følte meg klar, så det står ikke på det. Jeg er likevel glad for at jeg klarte å vinne i fire sett og snu 0-1 til å vinne 3-1, sa Ruud.

– Jeg er glad og fornøyd. Jeg kjente litt på nervene etter å ha satt et litt høyere press på meg. Dette var hans hjemmebane, og han var i godt humør og vanskelig å møte. Det er alltid deilig å komme gjennom første runde i en Grand Slam, tilføyde han.

I andre runde møter Ruud 25 år gamle Kamil Majchrzak. Polakken, som er nummer 126 på siste ATP-ranking, slo franske Arthur Cazaux 6-4, 2-6, 6-4, 6-4 i første runde.

Snudde fullstendig

I strålende solskinn og med over 25 grader i lufta tok Ruud føringen fra første servegame. Han beholdt egen serve og brøt umiddelbart Paire til 2-0, før han beholdt egen serve til 3-0.

Så skrudde franskmannen om og vant tre game på rad, inkludert et hvor han brøt Ruud, slik at det sto 3-3. Spillerne holdt så egen serve til 5-4 til Ruud, før nordmannen hadde to settballer, på serven til Paire. De klarte han ikke ta vare på, og skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

Paire holdt egen serve til 5-5 og brøt Ruud til 6-5, før franskmannen holdt egen serve til 7-5 og settseier. Dermed tok Paire første stikk i kampen.

Saken fortsetter under videoen

Ruud-klasse i sett to

Paire fortsatte der han slapp - med å bryte Ruud. Umiddelbart i det andre settet gikk Paire opp til 1-0 på Ruuds serve, men nordmannen viste styrke da han med en gang brøt tilbake til 1-1.

Ruud viste muskler og klasse da han brøt til 4-2, og brøt like greit til 6-2 og settseier noen minutter senere. Dermed sto det 1-1.

Saken fortsetter under videoen

Da så det ut som om noe av lufta hadde gått ut av ballongen til Paire. Ruud brøt Paire på franskmannens første serve i det tredje settet til 2-0, etter at han holdt egen i det første gamet.

Også Paires andre serve ble brutt av Ruud, som vant det tredje settet meget komfortabelt 6-1 og gikk opp i ledelsen 2-1 i sett.

Misbrukt breakmulighet og seier

Det sto 3-2 til Paire i det fjerde settet da franskmannen fikk tre breakmuligheter på serven til Ruud, men misbrukte alle. Spillerne holdt så egen serve fram til 6-6, noe som gjorde at det ble tiebreak.

Der var Ruud råsterk og vant 7-4 og kampen 5-7, 6-2, 6-1, 7-6.

Seieren var Snarøya-guttens tredje på rad over franske Paire, som er ranket som nummer 40 i verden.

Foran oppgjøret mandag var Ruud storfavoritt på oddsen mor franske Paire. Satte man 100 kroner på norsk seier, fikk man igjen skarve fem kroner. På Paire? 100 kroner hadde gitt 1200 kroners gevinst ved fransk seier.

I fjor kom Ruud til fjerde runde i storturneringen, der han tapte for Dominic Thiem. Østerrikeren ble på overraskende vis slått ut av turneringen i første runde søndag.

Mer fra Dagsavisen