Sport

Thingnes Bø viste VM-form – vant fellesstarten i Anterselva

Johannes Thingnes Bø traff 19 av 20 blinker og gikk inn til seier på søndagens fellesstart i Anterselva. Det var siste renn før skiskytter-VM.

Stryningen slo franske Quentin Fillon Maillet med 31,1 sekunder. Det var hans 52. verdenscupseier i karrieren og fjerde for sesongen.

Tredjeplassen gikk til Jakov Fak fra Slovenia, mens Vetle Sjåstad Christiansen slo Tyskland-profilen Arnd Peiffer på målfoto i en duell om å bli nummer fire.

En bom på nest siste skudd gjorde at det bare nesten ble en feilfri skytedag i den italienske høyden. Uansett holdt det til en komfortabel seier.

Norsk dominans

For første gang denne sesongen vant Thingnes Bø et 20-skuddsrenn. Dermed viste han endelig styrke igjen også utenom sprint.

Det lover bra før neste måneds VM i slovenske Pokljuka. Der stiller Norge et kruttsterk lag.

De norske skiskytterherrene har i vinter vunnet hele 11 av 15 enkeltrenn i verdenscupen. Triumfene er fordelt slik:

* Johannes Thingnes Bø (4)

* Sturla Holm Lægreid (4)

* Tarjei Bø (2)

* Johannes Dale (1).

Kometen ble Norges svakeste

Christiansen hadde tre bom på veien til fjerdeplassen, mens Erlend Bjøntegaard ble nummer seks med samme antall. Deretter la Dale seg inn på niendeplassen med fire bomskudd.

Storebror Bø fulgte som nummer 12 etter å ha misset på fire blinker. Det sier litt om det norske laget når kometen Lægreid med tre bom på 14.-plass ble Norges dårligste på fellesstarten.

Sprint er første individuelle VM-øvelse for de mannlige utøverne. Den går 12. februar.