Sport

Ståle og kompisene

«Ståle Solbakkens utvalgte er klare. Han gikk tilbake til barndommen.

Mange ble nok overrasket da Kent Bergersen ble presentert som Ståle Solbakkens assistent på landslaget torsdag. Det fine med å være landslagssjef er at du kan ansette hvem du vil som medhjelpere.

Og valget av Kent Bergersen, med fortid i både Lyn og Vålerenga og en rekke andre klubber, har sin helt naturlige forklaring. Barndomskameratene fra Grue tror de kan gjøre hverandre bedre. I så fall vil det også slå ut for landslaget.

Da Ståle Solbakken var guttespiller i Grue IL, spilte Kent Bergersen i aldersklassen over, og var klubbens store stjerne. De var «Kenta» som ble tatt ut til aldersbestemte landslag, ikke Ståle.

Les også: Dette blir Solbakkens assistent på landslaget

I danske Kent Hammers biografi om Ståle Solbakken står det: «På mange måter ble Kent Bergersen (og Stig Østerud) harer i Ståle Solbakkens talentutvikling og deres betydning for hans utvikling som fotballspiller kan neppe overvurderes».

Ståle Solbakken kontaktet Kent Bergersen om denne assistentjobben før Solbakken ble lansert som landslagssjef torsdag i forrige uke, fortalte Bergersen til NTB. De har alltid hatt tett kontakt som kompiser, men har aldri jobbet sammen.

Så slik ble det til at trenerne til FC København og Kvik Halden nå endrer fokus og skal gjøre Norge bedre. Brede Hangeland slutter som fotballekspert i TV 2 ved nyttår for å ta seg av forsvarsspillet samt gå inn i en ny rolle som «player manager». Og vi som trodde Jan Åge Fjørtoft har hatt denne rolen hele tida.

Les også: Hangeland bytter ut TV 2 med Solbakken

Og fra FC København henter Sobakken sin gamle kollega Andrew Findlay som går inn som analytiker med hovedansvaret for alle analyseoppgaver på Ullevaal stadion. Han har hatt tilsvarende oppgaver i Wolverhampton og Manchester United.

Kjør!