Sport

Lecce med bud på Dønnum

Den italienske Serie B-klubben Lecce har lagt inn et bud på Vålerenga-profilen Aron Dønnum. 22-åringen sier til Nettavisen at budet er akseptert, men dét avvises av VIFs sportssjef. Samtaler om en videresalgsklausul er blant det som gjenstår.

– Ja, det stemmer. Det er et bud som Vålerenga har akseptert. Det har nettopp skjedd, og jeg fikk beskjed om at det var i havn i dag, sier Dønnum til Nettavisen om budet fra italienerne. Eurosport var først ute med nyheten om budet tidligere torsdag.

– Vi har mottatt et bud, men vi er ikke i mål. Det gjenstår noen viktige ting, opplyser imidlertid Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

VIFs sportssjef sier følgende om Dønnums sitat til Nettavisen:

– Da har han nok vært litt ivrig. For budet er ikke akseptert, nei.

– Hva legger du i at det er viktige ting som gjenstår?

– Det får vi komme tilbake til.

Les også: Vålerenga har ikke hørt mer fra Besiktas (+)

Videresalg

– Hvor langt er dere unna å være i mål?

– Det er helheten i dette som teller for oss, svarer sportssjefen.

– Du har tidligere vært inne på hvor viktig det er for VIF med en videresalgsklausul når dere selger spillere. Er det en del av diskusjonene som gjenstår?

– Det er ikke aktuelt å selge spillere hvis vi ikke får være med på reisen videre. Det er en viktig modell for oss – og for andre klubber. Så det er også en del av dette, ja.

– Vil et eventuelt Dønnum-salg intensivere prosessene rundt spillere som Rafik Zekhnini og Henrik Bjørdal?

– Nå skal vi se om vi kommer i mål med dette, så får vi vente med andre parallelle prosesser til etterpå, sier Ingebrigtsen.

Les også: Carvalhos fotballframtid fortsatt i det blå (DA+)

– Frisk

Aron Dønnum, som onsdag ble isolert på U21-landslagets samling i Drammen i påvente av svar på en koronavirustest, skal for øvrig ha testet negativt på denne.

– Han føler seg frisk, opplyser Jørgen Ingebrigtsen.

Før 0-0-kampen mot Kristiansund i juli, ble det klart at tyrkiske Besiktas hadde henvendt seg til Vålerenga om Aron Dønnum (22). De siste ukene har det imidlertid vært tyst fra tyrkerne rundt Vålerenga-profilen, og tidligere denne uken røpet Jørgen Ingebrigtsen at det ikke har vært noe konkret rundt Dønnum fra dem på en stund.

Sportssjefen innrømmet imidlertid at det stadig er «sonderinger» og henvendelser rundt Dønnum – og andre VIF-spillere.

Eurosport meldte tidligere torsdag at den italienske Serie B-klubben Lecce nå er den siste i rekken som skal ha tatt kontakt med Vålerenga, og at klubben som rykket ned fra Serie A forrige sesong hadde kommet med et konkret bud.

– Jeg lyver hvis jeg sier at andre klubber ikke har tatt kontakt om Aron. De spør om situasjonen til han og andre spillere hos oss. Men det er langt derfra til at det kommer en konkret, skriftlig henvendelse. Dette handler mest om muntlige sonderinger. Det pågår det veldig mye av, spesielt nå som de fleste europeiske overgangsvinduene er åpne, sa Ingebrigtsen til Dagsavisen om situasjonen tidligere i uka.

Mer fra Dagsavisen