Sport

Øby øynet hattricket – greit fornøyd med ett poeng

(HamKam - KFUM Oslo 2-2). Olav Øby skaffet KFUM ett poeng på Briskeby med sine to scoringer, men tror selv han hadde hatt hattricket inne om lagkameratene hadde hørt på han. Likevel er han greit fornøyd med poeng etter den katastrofale starten.

Bilde 1 av 5

HAMAR (Dagsavisen): Mye vil ha mer heter det, og Kåffas Olav Øby hadde gjerne tatt med seg et hattrick hjem fra Briskeby. Indreløperen scoret begge Kåffas mål da laget hentet opp en tidlig 2-0-ledelse for HamKam, men kunne også endte opp med å avgjøre.

– Jeg tror det er (Christopher) Lindquist som slår et flatt innlegg inn i feltet til Basit (Agouda). Jeg roper at han skal hoppe over ballen, for da får jeg den helt alene på bakerste stolpe. Hvis han hadde hoppet der i stedet for å skutt selv, er jeg ganske sikker på at jeg hadde fått mitt tredje mål for dagen og vi kunne tatt med alle tre poengene hjem, forteller tomålscoreren til Dagsavisen etter kampen.

Les også: Kåffa kjempet seg tilbake og fikk med seg poeng fra Briskeby(+)

Fikk skyllebøtte etter den trege starten

Likevel er han greit fornøyd med å få med seg ett poeng, etter at han og lagkameratene måtte kjempe seg tilbake fra 2-0 etter bare litt over 20 minutters spill.

– Jørgen sa klart i fra til oss i pausen at han var meget misfornøyd med måten vi startet kampen på, og det er vi spillerne og. Vi vet at HamKam er et såret dyr, at de har mange gode spillere og at de kommer ut med trøkk på hjemmebane. Likevel klarer vi ikke å temme det, og gir dommeren en helt unødvendig mulighet til å dømme straffe. Det er for dårlig av oss, og det er helt klart veldig surt å egentlig starte kampen med to mål i sekken, sier Øby.

Etter HamKam får sin tomålsledelse jevner det seg imidlertid ut, og Kåffa skaper et par gode sjanser inn mot pausen. Etter pause derimot er gjestene fra Oslo klart best, og får fortjent med seg poeng fra Briskeby. Det gir Øby trenerteamet og Jørgen Isnes mye av kreditten for.

– Som Jørgen også påpeker så synes jeg at HamKam ser seige ut etter pause, og vi er klart best de siste 60 minuttene. Det tror jeg kommer mye av at vi er så godt trent, og der må jeg få skryte av den jobben trenerteamet og Jørgen gjør på trening. Vi trener hardt og øver mye på spesifikke ting på trening som gjør at vi står matchene veldig godt. Det får vi igjen for i hver eneste kamp, og med litt mer kynisme i starten hadde vi tatt alle tre poengene her, sier han.

Kåffa skal være med i toppen i år også

Likevel har KFUM nå tatt 12 poeng på de første sju kampene. Hvis de fortsetter å vinne hjemmekampene og ta poeng borte mener Øby det ikke er noe som tilsier at Kåffa ikke skal kjempe i toppen også i år.

– Hvis vi fortsetter slik vi har startet nå, blir det mange poeng av det til slutt. Det var surt å tape de to poengene mot Kisa, men ellers er vi godt fornøyd med denne sesongstarten. Vi har befestet vår posisjon som et topplag i Obos-ligaen, og fortsetter der vi slapp i fjor. Med tanke på de skadene vi også har slitt med, synes jeg det er meget bra, forteller Øby.

Trener Jørgen Isnes synes også laget er godt i rute til å gjenta fjorårets kvalifiseringsplass.

– Det stresser meg ikke at vi ikke har vunnet på bortebane enda. Vinner du alle hjemme, og tar poeng borte, havner vi på kvalik i år også. Det fikk vi oppleve i fjor, så jeg er brukbart fornøyd med at vi får med oss ett poeng slik som kampen utartet seg og vi havnet under med to mål såpass tidlig, sier Isnes til Dagsavisen.

– Viser hvilken målscorer han er

Han mener det var fryktelig unødvendig å starte kampen med å slippe inn to mål, og lot spillerne få høre det i pausen.

– Det som virkelig er skuffende er hvor uoppmerksomme vi er, og at vi er det i tre situasjoner på rad som gir HamKam muligheten til å få straffe. Det virker ikke som om vi tror det er HamKam-spillere på banen i det hele tatt, og det er bare så fryktelig unødvendig å havne under med to mål på den måten. Når det er sagt er jeg veldig godt fornøyd med responsen etter vi har slippet inn de to målene, forteller Isnes.

Han trekker fram innbytterne som kom inn og ga laget energi, og viste hvilken bredde det er i laget. Og selvsagt tomålsscorer Øby.

– I dag finner Olav posisjonen sin riktig, etter at han ble litt for lav mot Åsane. Da ble han litt for lav, så i dag dyttet vi han litt lenger frem i banen, slik at han fikk spille en naturlig indreløperrolle. Da kommer han på de dype løpene inn i boksen, og viser nok en gang hvilken målscorer han er, skryter Isnes.

Kampfakta:

Obos-ligaen, runde 7

HamKam – KFUM Oslo 2-2 (2-0)

Briskeby, 200 tilskuere

Mål: 1-0 Marcus Pedersen (11.), 2-0 Tobias Svendsen (24.), 2-1 Olav Øby (53.), 2-2 Olav Øby (80.)

KFUM Oslo (4-2-3-1): Simon Edmund Thomas – Christopher Lindquist, Mansour Gueye (Jacob Gaden Stubberud fra 68.), Jørgen Hammer, Håkon Hoset (Fredrik Kristensen Dahl fra 64.) – Mohammed Mahnin, Håkon Kristian Stavrum (Remi Andre Svidland fra 46.) – Fisnik Kastrati (Juba Massinissa Moula fra 64.), Olav Øby, Alagie Sanyang – Abdul-Basit Agouda (David Tavakoli fra 77.).

Gule kort: Marcus Pedersen, HamKam. Abdul-Basit Agouda, Christopher Lindquist, Jørgen Isnes, KFUM.

Øvrige kamper mandag:

Grorud – Ull/Kisa 3-1 (0-1)

Mål: 0-1 Ole Kristian Langås (31), 1-1 Oscar Aga (str. 53), 2-1 Leo Cornic (77), 3-1 Magnus Lankhof Dahlby (90).

Kongsvinger – Øygarden 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Martin Hoel Andersen (27), 1-1 Adem Güven (str. 52). 200 tilskuere.

Raufoss – Strømmen 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Lasse Nordås (69), 1-1 Håkon Bjørdal Leine (79). 200 tilskuere.

Sandnes Ulf – Ranheim 2-1 

Mål: 1-0 Magnus Grødem (39), 1-1 Martin Lundal (70), 2-1 Kent Håvard Eriksen (85).

Stjørdals-Blink – Jerv 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Mats Lillebo (str. 16), 2-0 Lillebo (55), 2-1 Pibe (str. 73), 2-2 Mathias Wichmann Andersen (str. 75).

Åsane – Tromsø 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Sakarias Opsahl (89). 200 tilskuere.

Dommer: Martin Berg, Hunstad FK

Spilles tirsdag: Lillestrøm - Sogndal.

Mer fra Dagsavisen