Sport

Dødt løp mellom Kåffa og Åsane

KFUM - ÅSANE 0-0: Ingen av lagene klarte å sette ballen i mål på Ekeberg fredag kveld. Dermed endte det med ett poeng til hvert av lagene.

KFUM Arena (Dagsavisen): Kampen mellom KFUM og Åsane bar preg av at begge lag ønsket å holde ballen i laget, samt at begge lag også var godt forberedt på det som kom. Jørgen Isnes forklarer for Dagsavisen hvorfor de ikke maktet å skape en eneste ordentlig stor mulighet i løpet av ettermiddagen.

– Det er to gode fotballag syns jeg. Det syns jeg virkelig. Du ser jo at Åsane tør å angripe. Det koster krefter å presse sånn som vi gjør. Når de får tre, fire og fem trekk, og vi fortsetter å presse dem. Det var på agendaen i dag, og det koster krefter, og det kan hende det går litt utover de offensive valgene våre.

Begge lag ønsket åpenbart å holde i ballen. Isnes syns med fordel at de kunne kjørt litt flere kontringer, men forklarer også hvorfor det ikke ble gjort.

– Jeg mener Åsane burde kjørt flere kontringer på oss, og vi burde kjørt flere kontringer på dem. Da hadde det blitt tut og kjør-kamp, så det ble ikke den tut og kjør-kampen jeg hadde sett for meg, sier han og fortsetter:

– Når du vinner ballen da må du bestemme deg for om du vil ta kontringa eller bevare ballen i laget. Du ser at begge lag velger å holde i ballen fordi begge lag ønsker å styre spillet.

 – Ble du overraska over hvor tøffe og offensive de var?

– Nei, vi har sett alle matchene til Åsane, så vi visste at de kom til å prøve, vi visste at de kom til å spille, vi visste at de kom til å ta store sjanser og at dem er gode på det.

Brant straffespark

I en sjansefattig kamp var det ingen tvil om hvem som var nærmest scoring. For 20 minutter før slutt klarte KFUM å pådra seg et straffespark imot, og alt lå til rette for at kampen skulle få den forløsende scoringen. Men Håkon Holmefjord Lorentzen trillet ballen svakt utenfor målet til Simon Thomas.

Etter kampen kom KFUMs keepertrener Nikolai Venedik bort og forklarte energisk om triumfen fra 11-metersmerke.

– Vi hadde studert det på forhånd og visste at han kom til å prøve å finte. Derfor var planen å stå lenge, og det fungerte. Han ble usikker da han ikke fikk noen reaksjon, og satt ballen utenfor.

Byttet hele angrepsrekka

I en sjansefattig kamp byttet etter hvert Isnes ut hele angrepsrekka, og innbytter Basit Agouda kunne fått et par gode muligheter. Ved en anledning fikk han ballen i god posisjon inne i feltet, etter et innlegg, men var ikke helt forberedt. Og like etterpå var han ganske alene på et nytt innlegg, men rakk aldri fram til ballen.

Isnes hadde snakka om at han ville ha flere innlegg i pausen. At hele angrepsrekka til slutt ble bytta ut var et ganske klart tegn på at sjefen ikke var fornøyd med responsen, selv om KFUM var bedre i andre omgang.

– Jeg syns kanskje vi kunne slått litt tidligere innlegg og litt flere innlegg. Det nevnte jeg i pausen. Noen får det med seg, andre får det ikke med seg, sier Isnes som til slutt skryter litt av gjestene.

– Et helt greit hjemmepoeng, taper ikke hjemme, møter et ganske ålreit fotballag. Ganske kult fotballag. Må skryte litt av motstanderen og. Det er litt kult når du har lag som tør å være litt … annerledes, kan jeg vel si.

KAMPFAKTA

KFUM Oslo – Åsane 0-0

Dommer: Stian Røvig Sletner, Holmlia.

Gult kort: David Tavakoli, Remi-André Svindland, Fisnik Kastrati, KFUM Oslo, Kristoffer Valsvik, Åsane.

Lagene:

KFUM Oslo (4-3-3): Simon Thomas – Christopher Lindquist, Jørgen Hammer, Mansour Gueye, Håkon Hoseth – Remi-André Svindland (Moa Mahnin fra 65.), Olav Øby (Jacob Stubberud fra 90.), Håkon Stavrum (Yannis Maxitas Moula fra 73.) – Juba Moula (Fisnik Kastrati fra 66.), David Tavakoli (Abdul-Basit Agouda fra 73.), Alagie Sanyang.

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard – Ole Didrik Blomberg, Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen, David Wolfe (Emil Kalsaas fra 86.) – Kristoffer Valsvik, Simen Lassen – Kristoffer Stava (Kristoffer Larsen fra 46.), Håkon Lorentzen (Martin Ueland fra 75.), Didrik Fredriksen – Henrik Udahl (Joakim Hammersland fra 62.).

Mer fra Dagsavisen