KFUM mistet seieren på overtid

(Ullensaker/Kisa – KFUM 1-1): KFUM Oslo har så langt i sesongen brukt lang tid på å avgjøre seierne sine. Mot Ull/Kisa tok bortelaget ledelsen tidlig, men den holdt ikke helt inn.

JESSHEIM STADION (Dagsavisen): KFUM har en klar og tydelig ambisjon om å kjempe i toppen av OBOS-ligaen i år, som i fjor. Skal laget gjenta suksessen er de nødt til å vinne de jevne kampene, slik som i kveld mot Ull/Kisa. Selv om det så lyst ut lenge raknet det for KFUM på overtid, etter to hodeskader.

KFUMs hovedtrener Jørgen Isnes var likevel fornøyd med prestasjonen i Jessheim.

– Dette er en veldig voksent gjennomført bortekamp. Vi leder 1-0, holder nullen, Ullensaker/Kisa skaper ikke målsjanser på oss i det hele tatt en periode. Så blir vi litt baktunge på slutten. Det blir etterhvert vanskelig å stå imot dødballtrykket til Kisa, og det blir bare et tidsspørsmål før de setter målet, forteller Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampslutt.

Typisk Kåffa-mål

Det begynte bra for KFUM. Førsteomgangen var jevn som resten av kampen, men «Kåffa» var et lite hakk over Ull/Kisa og tok med det ledelsen. Mange ser på Kåffa som et spillende lag, og scoringen etter 16 minutter beskriver lagets spillestil.

Etter fine kombinasjoner i midtbaneleddet fikk høyrekant Alagie Sanyang ballen, og la et godt innlegg på bakerste stolpe til motsatt kant. Juba Moula headet nydelig tilbake i motsatt hjørne og sørget for KFUM-ledelse. Det skulle vise seg å bli helt avgjørende.

Jevn andreomgang

Da KFUM gikk noe fortjent ut av førsteomgang med ledelse, ble kampens siste periode en mental test for begge lag. Verken hjemme- eller bortelaget maktet å sette ballen i mål, selv om omgangen inneholdt store målsjanser. Kåffa var nær å øke ledelsen ved innbytter Fisnik Kastrati. Kastrati kunne score for andre kamp på råd, men alene med keeper ble han ubesluttsom, og hjemmelagets keeper reddet forsøket.

Etter gigantsjansen tok Ull/Kisa over, og det handlet kun om å holde nullen for Jørgen Isnes´ menn. Det holdt ikke helt inn, selv om Kåffa ofret mye for seier.

Hodeskader

For på tampen av kampen skulle det virkelig smelle. På en Ull/Kisa-corner fikk både Kåffas Olav Øby og Alagie Sanyang en smell i hodet, og begge måtte byttes ut, Sanyang ut med båre.

Like etter hodeskadene og byttene fikk hjemmelaget ny corner. Den var meget godt slått, og Ull/Kisas midtstopper Espen Garnås utlignet fire minutter på overtid. Dermed endte det med poengdeling på Jessheim Stadion.