Sport

City slet seg videre, Tottenham utslått

Manchester City måtte slite for å slå Sheffield Wednesday i FA-cupen, men Sergio Agüero sendte tittelforsvareren til kvartfinale med kampens eneste mål. Tottenham ble slått ut etter straffespark.

Av Sjur Natvig

Det ble straffedrama mellom Tottenham og Norwich i FA-cupen, og gjestenes keeper Tim Krul ble den store helten med to redninger da Norwich vant 3-2.

Nederlenderen er kjent som straffespesialist, og han innfridde nok en gang. Han sto for flere gode redninger også i selve kampen, som endte 1-1.

Michel Vorm i hjemmemålet gjorde en kjempebrøler da han slapp inn Josip Drmics utligning i det 78. minutt, men han så ut til å skulle revansjere seg da han reddet gjestenes første straffe fra Kenny McLean.

Erik Lamela satte Tottenhams neste straffe i tverrliggeren, mens Krul reddet vertenes fjerde straffe fra Troy Parrott og den femte fra Gelson Fernandes.

Adam Idah, Marco Stiepermann og Todd Cantwell scoret for Norwich, bare Eric Dier og Giovani Lo Celso for José Mourinhos lag, som mistet sin siste trofésjanse for sesongen.

Jan Vertonghen ga Tottenham ledelsen før det var spilt et kvarter, men det var siste gang hjemmelaget hadde grunn til å juble. Alexander Tettey, som spilte ekstraomgangene for Norwich, kunne feire sammen med lagkameratene.

Motstander i kvartfinalen blir vinneren av torsdagens kamp mellom Derby og Manchester United.

City måtte slite

Manchester Citys eneste mål kom åtte minutter ut i 2. omgang av onsdagens bortekamp og ga Manchester City den 20. seieren på rad i hjemlige cupturneringer. Så sent som søndag vant klubben ligacupen for tredje år på rad.

Agüero fikk ballen fra Benjamin Mendy og sendte i vei et skudd keeper Joe Wildsmith fikk hånden på, men som han ikke greide å holde ute av mål. Agüero kan ha vært hårfint offside, og målet ville trolig blitt annullert i Premier League, men i cupkampen var det ikke VAR, og målet ble godkjent.

Pep Guardiola mønstret et sterkt lag i bortekampen mot laget fra mesterskapsserien, og City dominerte stort. Riyad Mahrez og Gabriel Jesus misset kjempesjanser i første omgang, mens Nicolás Otamendi og Mendy hadde stolpetreff før Agüero scoret.

Manchester City var aldri virkelig i trøbbel og kan se fram til bortekamp mot Newcastle i kvartfinalen om to og en halv uke.

Serietreer Leicester trengte også bare ett mål for å ta seg videre. Det ble scoret av Ricardo, som i det 82. minutt nikket inn 1-0 mot Birmingham på innlegg fra Marc Albrighton.

Det var en etterlengtet seier for et lag som har vunnet bare en av sine sju siste seriekamper og som føler rivalene nærme seg bakfra i Premier League.

Leicester tar imot Liverpools overmenn Chelsea i kvartfinalen.

Engelsk FA-cup fotball menn onsdag, 5. runde:

Leicester – Birmingham 1-0, Sheffield W. – Manchester City 0-1, Tottenham – Norwich 1-1 e.o. (straffer 2-3).

Spilt tirsdag: Chelsea – Liverpool 2-0, West Bromwich – Newcastle 2-3, Reading – Sheffield U. 1-2 e.o.

Spilt mandag: Portsmouth – Arsenal 0-2.

Spilles torsdag: Derby – Manchester United.

Kvartfinaler:

Leicester – Chelsea, Newcastle – Manchester City, Norwich – Derby eller Manchester United, Sheffield U. – Arsenal.

Kampene spilles 20.-22, mars.