Sport

Vålerenga fikk i gang målscorerne før LSK-duellen

(Eidsvold Turn – Vålerenga 0-5). Matthias Vilhjalmsson og Bård Finne har savnet scoringsfølelsen. Det var viktig for lørdagens prestisjemøte at de satte alle målene i onsdagens cupkamp.

Bilde 1 av 3

MYHRER STADION (Dagsavisen): Først: Resultatet antyder ren overkjørsel fra VIFs side. Slik var det ikke. På stillingen 0-1 brente Eidsvold Turn et straffespark, fikk et mål annullert og en ball ble reddet på strek.

Men det er Vålerenga som kan fortsette veien til cupfinale 2019 og møtte med sine beste menn. Men først langt ut i 2. omgang roet nervene seg for de tilreisende. For dette var en klassisk kamp i 2. runde i cupen. I dette spillet kan alt skje. Men 0-5 innrømmet også VIF var i meste laget.

– Vi møtte et godt lag, men vi holdt konsentrasjonen. Og ja, det er alltid viktig for spisser å score mål. Det gjør godt, sier Bård Finne til Dagsavisen etter at kampen på Eidsvoll er over.

Lillestrøm neste

Matthias Vilhjallmsson har vært inne i en stille fase med hensyn til scoringer i serien, men kanskje dette var forløsningen som setter ham i full fyr foran lørdagens prestisjekamp mot Lillestrøm. De fleste i VIF velger å tro det.

Hans første scoring kom tidlig i kampen da Vålerenga bestemte det meste. Chidera Ejuke serverte pasningen. Den andre etter pause spaserte han i mål etter flott forarbeid av Bård Finne.

Konsentrasjon

Å komme seg gjennom de første cuprundene handler om konsentrasjon hos topplaget mot ofte overtenning hos hjemmelaget.

Eidsvold Turn bar ikke preg av overtenning, men hadde lagt en fornuftig plan. Serielederen i sin 3. divisjonsavdeling  kunne ikke utfordre Vålerenga i banespill, men de hadde en keeper i Peter Rusina med østlandets kjappeste og lengste utspark.  Og slike blir det farligheter av når de treffer riktig.

Små marginer

Vålerenga fikk nok av skremmeskudd. Først da et langt utspill førte til en trippelsjanse for 3. divisjonslaget som endte med at Kristoffer Trandum Nordlie ble felt og laget fikk straffespark.

Men islendingen Ingolfur Örn Kristjansson var ikke like treffsikker som sin landsmann på det andre laget. Han valgte en rolig chip, men den smalt i stolpen bak VIF-keeper Kjetil Haug og returen rakk ikke medspillere fram på.

Advarsel to kom åtte minutter før pause da et smart Turn-angrep endte i scoring. Alle hjemmesupportere jublet inntil de så linjemannen sto med flagget oppe.

Ungt lag

Eidsvold Turns unge lag framsto i en sympatisk og morsom utgave. Da de kjappbeinte spillerne kom var de flinke til å vri spillet og komme seg rundt. Og for VIF var det jo sjarmerende at deres tidligere trener Tom Nordlie (nå Skeid) hadde to sønner på banen. Også Andre Trandum Nordlie var en viktig del av denne offensive gjengen.

Det er mye fotballhistorie mellom disse to lagene, men den ligger langt tilbake i tid. Nå er Eidsvold Turns ambisjon å komme seg opp i 2. divisjon.

Den tidligere nevnte islending var svært nær utligning rett etter pause, men da fikk VIFs innleide keeper fra Sogndal, Kjetil Haug, vist sin klasse.

Da Bård Finne scoret tre (det siste på straffespark) og Matthias Vilhjalmsson ett til var festen over.

Hjembygdas Aron Dønnum skapte høy temperatur, men det var ellers en svært god atmosfære ute på det store jordet der stadion ligger. Få plasser utenfor Oslo har flere VIF-supportere enn Eidsvold.

Abu tilbake

Positivt for VIF: Mohammed Abu var tilbake i startelleveren og spilte første omgang, mens Magnus Lekven overtok rollen etter pause. Og den unge venstrebacken Oskar Opsahl bekreftet at han har noe på dette nivået å gjøre.

Torsdag har VIF-spillerne fri før neste lag fra Romerike står på den andre siden på Intility arena lørdag kveld.

Nå skal Ronny Deila hjem og gruble over laguttaket til den kampen.

– Det blir en utfordrende oppgave, gliser Deila, som også vil minne om at Eidsvold Turn ga VIF trøbbel til langt ut i 2. omgang.

– Det er lett å skli i slike kamper, men heldigvis var vi konsentrert helt inn. Vi skal være bedre trent enn motstanderen, og det ble synlig utover i 2. omgang, sier Ronny Deila.

Kampfakta:

Eidsvold Turn – Vålerenga 0-5 (0-1)

Mål: 0-1 Matthías Vilhjálmsson (11), 0-2 Bård Finne (55), 0-3 Vilhjálmsson (61), 0-4 Finne (65), 0-5 Finne (78).

Dommer: Shervin Heydary, Løten.

Gult kort: Felix Myhre, Vålerenga.

Vålerenga (4-2-3-1): Kjetil Haug – Efraín Juárez, Jonatan Tollås Nation (Sakarias Opsahl fra 69.), Markus Nakkim, Oskar Aron Opsahl – Mohammed Abu (Magnus Lekven fra 46.), Felix Myhre – Aron Dønnum, Chidera Ejuke, Bård Finne – Matthías Vilhjálmsson (Erik Israelsson fra 66.).

NM fotball menn onsdag, 2. runde: 

Strømmen – Bodø/Glimt 2-1 e.o., Arendal – Odd 0-2, Kvik Halden – Lillestrøm 1-4, Melbo – Tromsø 1-2, Nardo – Ranheim 0-3, Pors – Mjøndalen 2-4, Sotra – Haugesund 1-3, Tiller – Rosenborg 0-3, Asker – KFUM Oslo 2-3, Bærum – Notodden 2-1, Florø – Aalesund 0-1, Fløya – Alta 0-3, Fyllingsdalen – Nest-Sotra 0-4, Harstad – Tromsdalen 2-3, Hødd – Sogndal 0-2, Jerv – Sandefjord 1-2, Levanger – Stjørdals/Blink 3-0, Lørenskog – Ull/Kisa 1-3, Moss – Kongsvinger 1-2, Brattvåg – Kristiansund 1-2 e.o., Grorud – HamKam 1-0 e.o., Kjelsås – Skeid 3-4 e.o., Vard Haugesund – Sandnes Ulf 0-2 e.o. Egersund – Bryne 2-2 e.o. (4-5 på straffer), Fram – Raufoss 1-1 e.o. (4-3 på straffer), Eidsvold Turn – Vålerenga 0-5, Fredrikstad – Sarpsborg 08 0-2.

Spilt tirsdag: Elverum – Stabæk 1-6.

Spilles torsdag: Hinna – Viking, Sunndal – Molde, Ullern – Strømsgodset, Åsane – Brann.

Mer fra Dagsavisen