Overgrepssaken på Lye: Politiet ber om tips om ung mann

Politiet er, som planlagt, tilstede på Lye skule og Lye ungdomsskule i dag.

I går klokken 13.39 fikk politiet melding om at en jente i barneskolealder var blitt utsatt for et overgrep på vei hjem fra Lye skule i Time kommune. Overgrepet skal ha skjedd i skogsområdet mellom Lyevegen, Kvartsvegen og oppsiden av Lye ungdomsskule en gang mellom klokken 13.00 og 13.30. 

Det ble i går kveld gjennomført et tilrettelagt avhør av fornærmede. Med bakgrunn i avhør av flere personer ber nå politiet om tips om en ung mann.

Det melder politiet i en pressemelding onsdag morgen. 

–  Politiet ønsker tips om en ung mann i 15-20-årsalderen. Vi gikk først ut og ba publikum om tips om en voksen mann, men justerer nå dette. Vi vil på nåværende tidspunkt ikke kommentere hvilke ytterligere beskrivelse som er gitt av potensiell gjerningsperson. Årsaken til dette er at vi ønsker mest mulig upåvirkede forklaringer fra vitner, sier leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl.

Både Lye skule og Lye ungdomskule avsluttet klokken 13 i går. Det betyr at mange barn og ungdommer kan ha gått i det aktuelle området i tidsrommet overgrepet skal ha skjedd.

–  Disse personene ønsker vi å få kartlagt for å danne oss et bedre bilde av bevegelser i området. Vi ber om at foreldre bistår med dette, og tar kontakt med politiet, oppfordrer Dahl.

Tips kan sendes inn på denne nettsiden. Her kan man også laste opp bilder. I tillegg kan en ringe inn tips på telefon 02800, eller kontakte Politiets nettpatrulje Sør-Vest via Facebook Messenger.

LES OGSÅ: Politiet etterforsker overgrep mot jente i barneskolealder.

Har mottatt rundt 20 tips

Ifølge pressemeldingen er politiet fortsatt i en tidlig etterforskningsfase. Det er gjennomført flere avhør av vitner, i tillegg til av fornærmede. Det er også foretatt rundspørringer i området på Lye, samt gjennomført kriminaltekniske undersøkelser på det antatte åstedet. Dette arbeidet vil fortsette i dag.

– Vi har så langt mottatt rundt 20 tips, og jobber med å sammenstille og følge opp den informasjonen som nå ligger i saken, sier Dahl.

LES OGSÅ: Tenåringsjente påkjørt i fotgjengerfelt.

Tilstedeværelse for trygghet

Politiet er, som planlagt, tilstede på Lye skule og Lye ungdomsskule i dag.

Det har vært viktig for oss å øke vår tilstedeværelse med tanke på barnas trygghetsfølelse. Politiet har god dialog med både skolen og Time kommune, forklarer Bjørn Kåre Dahl.