Viking-trener Ian Burchnall instruerte sitt unge spisstalent under gårsdagens spilløvelser i Jåttåvågen. – Det er fortsatt god intensitet og høyt nivå på treningene, sier Bringaker. Foto: Pål Karstensen

Utvikling viktigere enn mål for Bringaker

Mathias Bringaker ønsker ikke at Viking skal rykke ned, men ser at det kanskje kan hjelpe hans utvikling hvis han får mer spilletid i OBOS-ligaen enn i Eliteserien.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter at han tok Eliteserien med storm med scoring i debuten, har det blitt mer stille rundt Mathias Bringaker. Selv mener han at han har tatt steg siden debutmålet på Ullevaal.

– Jeg tenker ikke så mye på forventningene andre har til meg som spiller, men mener selv jeg er en bedre spiller nå enn det jeg var da jeg debuterte. Det var godt å få en scoring i debuten, men den harde jobbingen siden har gjort meg bedre, sier han.

LES OGSÅ: Nordvik på gjerdet om fremtiden

Ikke scoret siden juli

Den harde jobbingen har ført til to mål i år, det siste mot Molde 2. juli.

– Som spiss ønsker du selvsagt å score så mye som mulig, og spesielt med tanke på konkurransen i laget. Jeg er ikke fornøyd med at jeg ikke har scoret på over tre måneder, men samtidig lar jeg det ikke stresse meg. Det viktigste for min del er ikke antall mål, men at jeg hele tiden utvikler meg, forteller Bringaker.

I tillegg til å legge ned arbeid på treningsfeltet, er man avhengig av spilletid for å utvikle seg. Totalt i år har Bringaker spilt 753 minutter av totalt 2160 minutter. Det er uten overtid i begge omganger.

– Det har vært vanskelig for meg å få så mye spilletid som jeg ønsker, da konkurransen er tøff og jeg fortsatt er i en utviklingsfase av karrieren min der jeg ikke kan forvente fast plass. Du utvikler deg best ved å spille kamper, så jeg håper alltid å spille så mye jeg kan, sier han.

LES OGSÅ: Slik tenker de om Viking-fremtiden

Spilletid gir selvtillit

Hvis det skulle gå som alle tror, at Viking rykker ned til OBOS-ligaen, kan det være til hjelp for en Bringaker som sliter med spilletiden i Eliteserien.

– Først og fremst er det viktig å si at vi ikke er nede enda, selv om det nok er syltynn teori som kan redde oss. Og så er det ikke sikkert at jeg automatisk får mer spilletid i OBOS-ligaen, men det er klart at hvis jeg hadde fått spille 25–30 kamper fra start i OBOS-ligaen, hadde det vært bra for utviklingen min, sier Bringaker og fortsetter:

– Med fast spilletid får du også mer selvtillit. Med mer selvtillit er det enklere å få ut det du er god for, og sånn sett kan et år i OBOS-ligaen være bra for meg. Selv om verken jeg eller klubben ønsker å rykke ned, da vi hører hjemme på toppnivå, forteller han.

LES OGSÅ: «Batty» kjenner på nedrykksansvaret

Starter trolig mot Kristiansund

På fredagens trening spilte han på topp med Tommy Høiland, og Bringaker kan trolig vente seg en ny kamp fra start.

– Vi har trent på litt forskjellige ting i løpet av landslagspausen, for å ha alternativer å veksle mellom. Nå har vi noen forfall, men jeg tror ikke det blir noen store forandringer på laget, sier Ian Burchnall.

Treneren venter en tøff oppgave borte mot et Kristiansund-lag som er ubeseiret hjemme siden første serierunde 1. april

– Nå har folk sagt at dette er Vikings siste sjanse i åtte uker, så vi må bare prøve å gjøre det beste vi kan på en vanskelig bane. Så får vi se hvordan bildet ser ut på mandag, sier briten.

LES OGSÅ: – Dette var nok spikeren i kisten

Trives godt med Høiland

Viking-treneren er positiv til samspillet mellom Høiland og Bringaker på topp, noe også Bringaker selv er.

–Jeg føler at jeg har fått god kjemi med Tommy på topp, og at vi kommuniserer godt sammen og bidrar til et godt førstepress. Vi har mye av de samme kvalitetene, og Tommy har mye erfaring fra øverste nivå, så jeg kan lære mye av å spille med ham, sier Bringaker.

Ghislain Guessan var tilbake på treningsfeltet for Viking for første gang på nesten to uker fredag, og kom seg godt gjennom den økten.

– Ghislain kjente det dro til i hamstringen under oppvarming før Strømsgodset-kampen. Selv om det ikke har vært veldig alvorlig, var fredagens trening hans første hele trening. Vi får se hvordan det går med ham på dagens trening, men han starter sannsynligvis på benken, forteller trener Ian Burchnall.

Briten sier at det enten blir Julian Ryerson eller Steffen Ernemann som erstatter suspenderte Ross Jenkins. George Green er også suspendert.

LES OGSÅ: – Blir ikke storebror selv om vi bytter plass