Usman Sale i aksjon i 2. rundekampen i cupen mellom Vard og Viking på Haugesund stadion. Vard Haugesunds Bubacarr Sumareh (i bakgrunnen). Søndag kan Sale få sin virkelige ilddåp når Viking møter Molde borte. FOTO: NTB SCANPIX

Usman Sale kan få ilddåpen

Abdisalam Ibrahims karantene kan åpne for Usman Sale på Vikings midtbane mot Molde søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det er helt klart et alternativ i den kampen. Usman Sale ble kjørt inn på midten fra start mot Vard Haugesund sist, og han er den som er mest lik Ibrahim i spillestilen, sier Kjell Jonevret til RA.

Men Vikings trenerduo har flere alternativer. Fortsatt er det slik at A-troppen bare har blitt én spiller mindre.

LES OGSÅ: Den nye forsvarssjefen

– Akkurat mot Molde blir det litt spesielt ettersom Ibrahim er ute med karantene. Det er mest naturlig å trekke Joackim Jørgensen ned sammen med Karol Mats, men det betyr at vi må inn med to nye på midten. Vi kommer til å jobbe en del med det utover i uken. Det er også fristende å ta André Danielsen opp fra backposisjonen. Claes Kronberg kan spille både back, kant og sentralt. Michael Haukås inn er også en mulighet, sier Jonevret.

Danielsen avventer

André Danielsen er litt spent på hvordan trenerne løser kabalen på midten. Han er ikke fremmed for å spille der igjen.

– Nei, det går fint eventuelt. Vi har ikke begynt å jobbe mot Molde-kampen ennå, men jeg får jo se hva de tenker seg utover i uken, sier Danielsen til RA.

Hovedtrener Kjell Jonevret ser for seg at flere spillere må gå inn i nye posisjoner i løpet av høsten. Likevel står han fast på endringen i spillestil fra slutten av vårsesongen.

LES OGSÅ: De unge skal redde Viking

– Vi vil prøve å beholde tre mann på midten slik vi spilte i de siste kampene før pausen. Men vi vet jo at høsten gir oss karantener og skader, så det er viktig at vi har prøvd ut en del alternativer i forkant. Det er heller ikke sikkert at klubben nøyer seg med å selge én spiller, sier han.
Viking har Stian Michaelsen på utlån i Sola, og Martin Hummervoll på Island. Dersom ingen nye spillere blir solgt i sommer, er det lite trolig at de to blir hentet tilbake denne sesongen.

– Vi har god dekning på kanten slik det ser ut nå, sier Jonevret.

Herman Kleppa er også i gang igjen etter å ha vært lenge ute med skader.