Det var flere som hadde gjort som Roger Loddervik og tatt med seg sønner og kompiser for å se Viking spille mot Molde, og utnyttet billettintiativet «Trekk sammen mot midten». Her bevitner Oliver Loddervik, Sander Halvorsen, Noah Loddervik og Roger Loddervik at de er på plass. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.

Suksess for «skambra» billettinitiativ

Viking hadde ikke vunnet hjemme siden mai, da over 10.000 var på plass i seieren mot Bodø/Glimt. Lørdag var det nesten like mange på plass for å se de mørkeblå ta en ny seier.

Følg RA Sporten på Facebook!

9861 betalende tilskuere fikk se Patrick Pedersen stange Viking i ledelsen etter bare ni minutter, og 80 minutter senere kunne de gå hjem med et smil om munnen da danskens hodestøt sørget for hjemmeseier. På alle måter.

– Det var fantastisk at vi fikk med oss en seier igjen, og veldig kjekt at så mange kom på stadion. Jeg synes det var merkbart mer publikum nå, sier initiativtaker Åstein Løland for billettinitiativet «Trekk sammen mot midten» til RA.

LES OGSÅ: – Det er deilig å kunne snakke litt fotball igjen

– Bare å vrenge lommeboken

Blant de som benyttet seg av initiativet, som gikk ut på at du kunne betale det du selv ønsket for å gå på kamp, var Roger Loddervik. Han hadde tatt med seg sønnene sine, og en kompis av dem på kamp.

– Jeg går alltid på kamp, og har gjort det siden jeg var liten. Nå har jeg fått sønnene mine hektet og, sier far Roger Loddervik som hadde med seg yngstesønn Noah for første gang.

Han synes initiativet er «skambra», og håper folk fortsetter å støtte opp om Viking på de måtene de kan.

–  Det er alltid en risiko for at folk ikke betaler, eller betaler så lite som mulig, men jeg tror at folk har fått med seg situasjonen i Viking og ønsker å hjelpe laget sitt. Det er bare å vrenge lommeboken og hjelpe laget med det du kan, sier Loddervik som selv hadde tenkt å betale 100 kroner per billett; – Vi får se etter kampen om forestillingen er verdt mer, sier Loddervik og smiler lurt.

LES OGSÅ: – Nå er det på tide å vinne igjen

Matchvinneren skryter av initiativet

Initiativtaker Løland er klar over risikoen, men sier de foreløpig ikke har noen indikasjoner på hvor mye de har fått inn.

– Vi har ikke fått noen tall ennå, så det får vi vente med til over helgen. Meningen var ikke å gi gratis billetter til publikum, men å få dem til å gå på kamp, og det synes jeg fungerte, sier han.

Både matchvinner Patrick Pedersen og Viking-trener Kjell Jonevret skryter av initiativet.

– Jeg synes det er et fantastisk initiativ, og at det beviser hvor viktig Viking er for folk i denne regionen. Jeg synes også det var flere tilskuere tilstede enn på lenge, og det gir oss som spillere mye energi. Derfor er jeg glad jeg kunne gi noe tilbake til fansen med min scoring i dag, sier dansken.

LES OGSÅ: Pedersens hodestøt sørget for Viking-seier

Varsler flere initiativ

– Det er godt for oss å få en seier, det er godt for guttene å feire en seier i garderoben, og det er godt for fansen som endelig kan gå hjem etter en Viking-kamp der vi har vunnet, legger Jonevret til.

Løland sier det ikke er siste gang folk vil høre fra supporteralliansen bak billetinitiativet.

– Det var inspirerende å være på stadion, og vi drøste litt om flere initiativ da vi reiste hjem etter kampen. Vi må gå i tenkeboksen og se om vi finner på noe smart, men det er garantert ikke siste gang du hører fra oss,  forteller Løland.

LES OGSÅ: Et kontrastenes oppgjør mellom Viking og Molde