Sport

Rumble herjet da Oilers endelig våknet for alvor

Etter tidenes svakeste seriestart har Oilers, og utskjelte Chris Rumble, knallet inn tolv mål på 120 minutter hockey på borteis. 6-1-seieren mot Lillehammer lørdag var soleklart årsbeste. Eneste skår i gleden var nye skader.

Følg RA Sporten på Facebook!

På tross av et mannskap, som på papiret skal være langt bedre enn bunnstrid i Fjordkraft-ligaen, har Oilers slitt voldsomt i sesonginnledningen.

Grunnene kan være mange. Sen ankomst av utlendinger, en oppkjøring preget av pandemi, dårlig grunnlag hos enkelte spillere – og en spillestil som ikke har fått satt seg – har vært nevnt.

En av spillerne som har fått mest kritikk er utvilsomt stjernebacken Chris Rumble. Lørdag vartet han opp både med mål og tre målgivende. Det er et godt bilde på hvordan det nå har snudd.

For lørdag virket de fleste bitene å ha falt på plass. Slik var det til tross for at tungvektere som Tommy Kristiansen, Joey Martin og Ludvig Hoff manglet.

Etter en første periode det luktet svidd av ledet Oilers 3–0 i Kristins Hall. Resten handlet i realiteten bare om å foredle grunnlaget som ble lagt de første 20 minuttene.

– Dette er mer oss. Vi er helt klart inne i et rett spor. Det er en god følelse i laget. Så har vi trent på å beholde roen, sa kaptein Dennis Sveum til TV2.

LES OGSÅ: Slik var Lillehammer-Oilers

Benyttet muligheten

Akkurat det kunne man se. Etter å ha harvet over Lillehammer innledningsvis spilte de regjerende seriemesterne smart hockey i de siste 40 minuttene av kampen.

Det medførte at hjemmelaget fikk ta over på skuddstatistikken. Men det gjorde de definitivt ikke når det kom til målprotokoll og sjansestatistikk. Oilers så utilnærmelige ut. De så ut som Oilers igjen.

Noe av det mest gledelige var at Dennis Sveum og co. igjen så tunge og vonde ut å møte. Spillet fem mot fem satt endelig. Der laget presset stykkevis og delt før landslagspausen var dette nå et kollektiv.

Så får det heller være at de ikke var enormt effektive i overtall lørdag heller.

– Pausen kom i rett tid. Vi fikk tid til å jobbe sammen. Nå handler det om å holde seg i prosessen – som jeg har snakket om siden jeg kom til Stavanger, sa trener Todd Bjorkstrand til TV2.

Treneren la ikke skjul på at han liker tendensene.

– Vi spilte bra. Så slet vi litt med utvisninger i andre periode. Når det er sagt er vi meget godt fornøyde med to seirer på rappen på borteturer.

LES OGSÅ: Dette er hovedgrunnene til at Sveum har holdt ut i 500 seriekamper

Vil ikke snakke om VIF

Skal Bjorkstrand og Oilers ha sjansen til å forsvare seriegullet de sikret seg før korona stanset ligaen i fjor må de fortsette i dette sporet. Det er hele 15 poeng opp til VIF og Frisk i toppen. Skal Oilers ta igjen det må de vinne og vinne.

Og de må ikke minst vinne mot topplagene.

Første mulighet til det kommer torsdag. Da gjester VIF DNB Arena for første gang denne sesongen.

Todd Bjorkstrand er likevel ikke klar for å prate om det.

– Nå skal vi gå tilbake til prosessen. Det er det det handler om. Vi tar en dag av gangen. Denne starten var ikke det vi ønsket. Så var pausen godt timet. Vi har fått gode treninger og to gode kamper, sier han til TV2 – og fortsetter:

– Ja, VIF er alltid en storkamp. Akkurat nå tenker vi likevel ikke mye på det. Nå skal vi nyte denne seieren. Når vi kommer tilbake til Stavanger på trening begynner vi å tenke på det, sier treneren.

Eneste skår i gleden lørdag var skadesituasjonen. Patrick Ulriksen og Nicolai Bryhnisveen ble begge sendt til sykehus i følge Aftenbladet.

Ulriksen fikk et skudd i kroppen og måtte til sjekk. Bryhnisveen ble taklet med hodet først i vantet og ble sendt til sjekk selv om han følte seg bra.

Kampfakta:
Ishockey, Fjordkraft-ligaen
Lillehammer – Stavanger Oilers 1–6 (0-3, 1-1, 0-2)
Mål: 1. periode: 0–1 (1.56) Markus Vikingstad (Thomas Berg-Paulsen, Christopher Rumble), 0–2 (5.02) Rumble (Simen Talge, Berg-Paulsen), 0–3 (16.47) David Morley (Dan Kissel, Rumble).
2. periode: 0–4 (33.20) Kissel (Daniel Bøen Rokseth), 1–4 (37.47) Martin Ellingsen (Christian Fosse, Austin Cangelosi).
3. periode: 1–5 (45.42) Markus Søberg (Brady Brassart), 1–6 (48.45) Morley (Rumble, Kissel).
Utvisninger: Lillehammer 5 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff), Stavanger 6 x 2 min.

Mer fra Dagsavisen