Sport

«Rocky» sto fram da Oilers behøvde det mest

Nervene virket fortsatt å sitte i hos Oilers i bunnkampen mot Narvik. Så steppet en av klubbens mest undervurderte menn inn i ringen og dro med seg de andre.

Følg RA Sporten på Facebook!

Daniel Bøen Rokseth (29) er ikke den som stjeler flest overskrifter hos Oilers. En skulle egentlig ikke forventet det nå heller – med kun to kamper i sekken etter skulderoperasjon og langt fravær.

Men det var Oilers-veteranen som virkelig tok tak i både kamp og medspillere da Oilers innledet nervøst og uten selvsikkerhet i bunnduellen mot Narvik torsdag.

Han skjøt på omtrent det som rørte seg, dunket til defensivt – og scoret et nydelig førstemål som roet nervene.

Selv om Dan Kissel scoret to og Chad Costello sørget for tre poeng var Rokseth på mange måter helten i bakgrunnen.

– Jeg er faktisk helt enig! Dette er bare hans andre kamp etter skaden og han klarte seg veldig bra. Daniel er en viktig brikke, en rutinert spiller og meget viktig i garderoben. Vi vet han har mye å komme med. Nå har han faktisk hatt to veldig gode kamper. Han var god mot Frisk sist også, sier assistenttrener Juha Kaunismäki til RA.

– Det var veldig deilig! Dette vi har tenkt på hele landslagspausen. Dette var veldig viktig både for laget og klubben som helhet. Nå har vi trent hardt. Ventet på å få spille igjen. Vi har ikke hatt den starten vi har ventet oss, derfor var dette veldig viktig, sier Bøen Rokseth selv til RA.

Samtidig som Rokseth fikk skinne ble den godt gasjerte stjernebacken Chris Rumble henvist til posisjonen som sjuende back – et valg som framstår helt OK slik han har prestert etter en god debut.

– Rokseth er tøff mentalt. Dette er definitivt noe som smitter hos de andre. Han er en leder, sier Kaunismäki.

Selv om backen hadde vært ute i fire måneder etter operasjon før kampen mot Frisk føler han at han allerede har nivået inne. Han var også fornøyd selv mot Narvik.

– Nå må vi bare bygge videre på den positive energien fra dette videre.

LES OGSÅ: Slik var Narvik-Oilers

Var under press

Selv om Oilers til slutt vant med 6–2 var seieren ikke så komfortabel som sifrene tilsier.

Laget ledet 3-0, men slapp Narvik inn i kampen med to mål på seks minutter.

De var også tidvis usikre, upresise og manglet flyt.

– Det var ikke blendende, men vi var et lag. Det var energi der. Vi har gjort en god jobb i pausen og har fått fram desperasjonen i spillet på trening. Dette var en revansjesugen gjeng, sier Juha Kaunismäki.

For Oilers lot seg til slutt ikke affisere av at Narvik luktet på dem – og skjøt like mye som Oilers.

I tredje periode var det klasseforskjell. Derfor er også helhetsinntrykket at dette er et Oilers på vei mot friskmelding.

– Det var noen klare plusser her i dag. Henrik Holm gjorde noen gode og viktige redninger. Overtallet var også veldig bra, sier «Kaunis».

Godt for selvtilliten

Han roser også den lokale tredjerekken med Markus Vikingstad, Thomas Berg-Paulsen og Simen Talge.

– Så skal en heller ikke glemme at Narvik var ganske gode. De er et skøytesterkt lag, men mangler selvsagt litt kvalitet. Samtidig setter de mange lag under press. Det så man i fjor også. De vil ta en del poeng framover om det fortsetter slik, sier Oilers-assistenten.

Det aller viktigste var likevel tre poeng – og ingen jumboplass på tabellen. Med tap hadde det vært et historisk faktum – ettersom innbyrdes oppgjør skiller.

– Dette var absolutt bra for selvtilliten, sier Kaunismäki.

Kampfakta:
Fjordkraft-ligaen, ishockey
Narvik – Stavanger Oilers 2–6 (0-2, 2-1, 0-3)
Mål: 1. periode: 0–1 (9.10) Daniel Bøen Rokseth (Chad Costello), 0–2 (18.08) Dan Kissel (David Morley).
2. periode: 0–3 (28.01) Thomas Berg-Paulsen (Markus Vikingstad, Simen Talge), 1–3 (30.02) Kåre Benjamin Byrkjeland (Jonathan Lêman, Marcus Nordlund), 2–3 (35.36) Niclas Jessesen (Byrkjeland).
3. periode: 2–4 (20.54) Kissel (Morley), 2–5 (30.53) Brady Maurice Brassart (Costello, Patrick Ulriksen), 2–6 (39.29) Markus Søberg (Costello).
Utvisninger: Narvik 8 x 2 min., Stavanger 4 x 2 min.
Skudd: 39–45

Mer fra Dagsavisen