Stavanger Oilers

Gran: – En av de store grunnene

Martin Gran spiller for Stavanger Oilers de to neste sesongene, og det er ikke bare ukjente fjes i garderoben.

Onsdag kveld avslørte RA at Martin Gran er klar for Oilers. Torsdag formiddag gikk Oilers ut og bekreftet signeringen av en toårskontrakt.

Det var en lettet hovedperson RA snakket med. Han var nemlig aktuell for Oilers da Lillehammer gikk i oppløsning i januar. Det ble ikke noe av, og grunnen skal ha vært at Oilers allerede hadde nok høyrefattede vinger. I tillegg til Christoffer Karlsen, Greg Mauldin, Tommy Kristiansen og Anders Tangen Henriksen ble Markus Søberg hentet tilbake etter et mislykket opphold i slovakiske Poprad.

Dermed ble det HockeyAllsvenskan for Gran ut sesongen før han omsider ble Oilers-spiller nå.

– Det er veldig deilig. Har vært klart en stund, men det er en lettelse overfor alle å slippe hemmeligheter. Jeg fant ut tidlig at dette er noe jeg er ivrig på å teste, og Stavanger virket positive tidlig. Vi fant ut det var en god match, sier Gran til RA.

Mange venner i Oilers

Kjennskapen til menneskene i og rundt Oilers var noe av det avgjørende for ham.

I Lillehammer spilte han med Nick Dineen, og under pandemien dro Gran til Manchester Storm da Fjordkraft-ligaen ble avlyst i 2021. Der spilte han sammen med Oilers-backen Andreas Klavestad. I tillegg har han spilt med Ludvig Hoff, Anders Tangen Henriksen og Kristian Østby på diverse landslag.

– Jeg tenker det er en av de store grunnene til at jeg valgte å komme. Ønsker å være en del av en gjeng som er oppe og kjemper. Det trigger meg, og jeg håper å lære noe av det. Toppnivå hver dag er noe av det jeg søker nå, sier Hamar-gutten.

Offensiv Gran

Gran er kjent som en ving med nese for mål. Forrige sesong gjorde han 28 målpoeng på 27 kamper for Lillehammer, mens det i Kristianstads IK ble sju poeng på 19 kamper. Av poengene i den gamle OL-byen var ti av dem scoringer.

De siste sesongene har han også utviklet seg på andre elementer av spillet, og bidrar med flere målgivende pasninger.

– Hvordan vil du selv beskrive deg som spiller?

– Først og fremst en offensiv spiller, selv om jeg har utviklet meg defensivt de siste årene, sier Gran.

---

FAKTA

Navn: Martin Gran

Født: 12. november 1996 (26 år)

Fra: Hamar

Posisjon: Ving

Fatning: Høyre

Har tidligere spilt for Lillehammer og Storhamar i Fjordkraft-ligaen, samt Kristianstads IK i Sverige og alpeklubbene Kitzbüheler EC og Fassa.

Spilte «koronasluttspillet» i England for Manchester Storm.

---

Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson er fornøyd med å ha forsterkningen på plass.

– Martin er en spennende målscorer som enda har sine beste år foran seg. Hans ferdigheter vil passe veldig godt inn i vår spillestil og regner han vil ta ytterligere steg hos oss. Det vil ikke forundre meg om Martin blir en aktuell mann for det norske landslaget i årene som kommer, sier Higson til oilers.no.

Den nye hovedtreneren Anders Gjøse er også fornøyd med å ha Gran på plass. Selv om både treneren og spilleren har vært i Storhamar og Lillehammer er det første gang de nå jobber sammen på klubbnivå.

– Martin er en bra mann som vil passe godt inn i gruppen. Etter hvert en erfaren spiller i den norske ligaen, utenlandske ligaer og diverse landslag. En offensiv rask høyrefattet ving med målteft. Ikke minst vil fatningen hans gi oss større bredde i overtall, sier Gjøse til oilers.no.

---

Oilers-kontrakter

Utgående kontrakter:

Joona Partanen, Noah Bergesen Aarthun, Thomas Higson, Martin Lefebvre (ut, Finland), Daniel Bøen Rokseth (ut, Vålerenga), Dennis Sveum (legger opp), Colton Beck, Thomas Berg-Paulsen (ut, Malmö Redhawks), Rob Bordson, Oliver Calik, Vegard Faret, Bryce Gervais, Ludvig Hoff, Sander Hurrød (ut, Storhamar), Sander Husebø, Greg Mauldin, Christian Bull (ut, Pioneers Vorarlberg) og Markus Søberg (ut).

Har kontrakt:

Henrik Holm (24/25), Nicolai Bryhnisveen (23/24), Patrick Ulriksen (23/24), Kristian Østby (23/24), Anders Tangen Henriksen (23/24), Christoffer Karlsen (23/24), Nick Dineen (24/25), Dan Kissel (23/24+1), André Bjelland Strandborg (24/25), Andreas Klavestad (25/26) og Tommy Kristiansen (23/24).

Inn:

Martin Gran (Kristianstads IK)

---


Mer fra Dagsavisen