Stavanger Oilers

17 av 20 spillere med poeng da Oilers knuste Lillehammer

Det ble aldri jevnt da Oilers sendte Lillehammer av isen med 11-1 i DNB Arena i sesongens første sluttspillkamp.

Stavanger — Oilers ville få de fleste spillerne i gang, og i den første kvartfinalen hadde 17 av lagets 20 utespillere målpoeng. Produksjonen er dermed i gang for de aller fleste Oilers-spillerne allerede i sluttspillets første kamp.

Kun Kristian Østby, Markus Søberg og Christian Bull gikk poengløse av isen, i tillegg til keeper Joona Partanen. Riktignok var Søberg og Bull henholdsvis ekstraløper og sjuendeback, men fikk rikelig med istid utover i kampen.

– Vi har ikke snakket noe spesielt om det, men vi er et lag med fire rekker som kunne vært førsterekke, sier Oilers-center André Bjelland Strandborg til RA.

– Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at det er mange produserende spillere. Det er stor forskjell på lagene. Rett og slett David mot Goliat. Lillehammer skal ha for at de jobbet hardt, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand.

Selv om Oilers knuste Lillehammer med ti mål for andre gang på kun åtte dager vil ikke treneren snakke for mye om det.

– Vi er i sluttspill, og jeg ser på det som at dette var den første seieren. Det er godt guttene kom i gang, og sluttspill handler om å nullstille raskest mulig til neste kamp, sier han.

Stavanger-gutten Strandborg mener det iallfall ikke var misvisende med timålsdifferanse mellom lagene.

– Jeg tror det gjenspeiler det harde arbeidet vi la ned, sier Strandborg.

Karlsen-åpning

Christoffer Karlsen åpnet Oilers’ målprotokoll i sluttspillet da han sendte Oilers i ledelsen litt over halvveis i første periode. Før perioden var slutt fikk både Anders Tangen Henriksen og Bryce Gervais notert seg for hver sin scoring.

Sarpingen Karlsen fortsatte etter den første pausen, og økte ledelsen til 4–0 før Alexander Reichenberg sørget for en noe overraskende redusering for Lillehammer. Da tok det ikke lang tid før Tangen Henriksen sikret sitt andre mål for kampen. Daniel Rokseth fikk inn et mål som Lillehammer-keeper Daniel Ingvaldsen sannsynligvis ikke var helt fornøyd med, og dermed ledet Oilers 6–1 etter andre periode.

– Etter jeg fikk en smell på slutten av andre periode ble vi enige om å trykke på litt, sier Ludvig Hoff.

Fem mål i tredje

Oilers kom seg sterkt gjennom tredje periode, og det kom fem scoringer. Lagets beste poengplukker fra Fjordkraft-ligaen, Martin Lefebvre, scoret i starten av perioden da det var avventende utvisning mot Lillehammers Martin André Ellingsen for å ha kjørt over Oilers-keeper Joona Partanen. Litt over ett minutt senere skjøt Andreas Klavestad pucken i mål.

Oilers’ første overtallsscoring kom i siste halvdel av tredje periode. Riktignok var det lagets første overtall, men da var det Hoff som nok en gang fant en måte å score på. Det ellevte Oilers-målet kom i det andre Oilers-overtallet, og ble scoret av Colton Beck. Mellom overtallene fikk Beck sin første scoring i kampen.

Henrik Holm og Patrick Ulriksen sto over kampen på grunn av sykdomsrelaterte fravær.

Spenningen i kvartfinaleserien mellom Oilers og Lillehammer er på bunnivå, og lagene møtes til kamp to søndag. Den spilles i Eidsiva Arena, før lagene møtes i DNB Arena igjen tirsdag.

Vålerenga slo Frisk Asker 5–2 i deres første kvartfinale, Storhamar slo Manglerud Star 6-0, mens det i Østfold ble langt mer dramatisk i første kvartfinale. Sparta og Stjernen behøvde overtid for å avgjøre kampen. Til slutt ble det Sparta som trakk det lengste strået i Sarpsborg.

---

NM-sluttspill, ishockey.

Stavanger Oilers-Lillehammer 11–1 (3-0, 3-1, 5-0)

DNB Arena, 2190 tilskuere.

Mål: 1–0 (10.42) Christoffer Karlsen (Ludvig Hoff, Daniel Rokseth), 2–0 (17.02) Anders Tangen Henriksen (Rob Bordson, Sander Hurrød), 3–0 (19.28) Bryce Gervais (Martin Lefebvre, Dan Kissel), 4–0 (23.04) Karlsen (Hoff, André Bjelland Strandborg), 4–1 (26.47) Alexander Reichenberg (Sætre), 5–1 (28.46) Tangen Henriksen (Greg Mauldin, Thomas Berg-Paulsen), 6–1 (32.46) Rokseth (Tangen Henriksen, Kissel), 7–1 (43.38) Lefebvre (Berg-Paulsen, Kristiansen), 8–1 (44.48) Andreas Klavestad (Dennis Sveum), 9–1 (52.06) Hoff (Lefebvre, Strandborg), 10–1 (55.46) Colton Beck (Hurrød), 11–1 (57.36) Beck (Bordson, Nick Dineen)

Utvisninger: Oilers 2 x 2 min., Lillehammer 2 x 2 min.

Skudd: 61–17.