Stavanger Oilers

Det negative 23-dagers mirakelet til Oilers

Oilers tapte Hockey Classic-kampen mot Lillehammer 4-1 foran tilreisende sponsorer, supportere og frivillige.

Lillehammer — Festinvitasjonen var tydelig, og spillet i Håkons Hall på Lillehammer fulgte etter, men det har skjedd store endringer siden lagene møttes i nabohallen Eidsiva Arena 27. oktober. Da vant Oilers 8-0, mens det lørdag ble 4-1-tap for samme motstander.

Importcenteren Colton Beck scoret Oilers’ eneste mål i kampen, og han er ikke overrasket av at resultatet ble annerledes enn da han og lagkameratene kjørte over Aleksandr Smirnovs menn for 23 dager siden.

– Vi visste de ville komme sterkt tilbake med bedre innsats, og de har noen spillere tilbake siden den kampen. Jeg føler vi gjør mye bra på isen, men puckene går bare ikke inn for oss akkurat nå. Forhåpentligvis snur det fort, sier Beck til RA.

Alle jobber ræven av seg og prøver å få pucken inn.

—  Dan Kissel

Kissel forsvarer innsatsen

Han hadde selv ett mål på åtte skudd, og beskriver på mange måter Oilers’ problem denne uken. I dobbeltkampen mot Sparta, og lørdagens mot Lillehammer, har Oilers styrt banespillet, men ikke evnet å omsette sjansene til scoringer.

I Håkons Hall lørdag vant Oilers skuddstatistikken 43-23, men tapte kampen 4–1. Det er noe uforholdsmessig med tallene.

– Jeg skulle personlig hatt flere mål, og hadde mange gode sjanser, erkjenner Beck.

Colton Beck
Oilers Lillehammer

Det er lite i målprotokollen som minner om det Oilers-laget som scoret 30 mål totalt i kampene mot Lillehammer, Manglerud Star, Grüner og Ringerike Panthers.

Utlendingene Greg Mauldin (tre skudd), Colton Beck (åtte), Martin Lefebvre (fem), Dan Kissel (ett), Bryce Gervais (to) og Paul Bittner (fire) sto totalt for 23 av de 43 Oilers-skuddene lørdag. Av dem var det kun Gervais og Bittner som gikk av isen uten minuspoeng i pluss/minus-statistikken.

Kissel, som denne sesongen ikke går på importkvoten etter nok sesonger i Fjordkraft-ligaen, mener det ikke henger sammen med innsatsen.

– Alle jobber ræven av seg og prøver å få pucken inn. Det er egentlig det samme problemet som vi hadde tidlig i sesongen, sier Kissel.

Han mener Oilers spilte Lillehammer ut, men bare ikke fikk pucken inn.

Bjorkstrand: – Målene vil komme

Trener Todd Bjorkstrand var ikke uenig.

– Vi hadde nok av sjanser til å score, men pucken vil bare ikke inn. Vi spiller hardt, men må være bedre på å ikke ta utvisninger. Vi sliter med å få momentum gjennom scoringer, sier Bjorkstrand.

Oilers Todd Bjorkstrand

Både Jan Brejcak og Colton Beck måtte se Henrik Holm slippe inn scoringer fra utvisningsboksen. Becks scoring kom i overtall, og han brukte kun 22 sekunder av Jonas Medbys utvisning før pucken var i mål. Totalt har Oilers mål i 20,3 prosent av overtallene denne sesongen, og de siste fire kampene har det vært 41,7 prosent. I fem mot fem har det sett vesentlig verre ut.

Oilers-kaptein Dennis Sveum returnerte aldri til isen etter han dekket et skudd med foten. RA møtte kapteinen i garderobegangen etter kampen og ønsket intervju, men han ønsket ikke å uttale seg til avisen.

Allerede tirsdag er det ny kamp for Oilers. Da kommer Storhamar til DNB Arena, før bortekamp mot Vålerenga torsdag og hjemmekamp mot Frisk Asker lørdag.

– Sånn er hockey. Vi må videre, og nå må vi få litt hvile først. Vi spiller god hockey, og målene vil komme, slår trener Bjorkstrand fast.

Mer fra Dagsavisen