Stavanger Oilers

Frustrert Kristiansen: – Altfor ineffektive

Den manglende effektiviteten felte Oilers da de tapte 4-1 mot serieleder Sparta på borteis torsdag.

Tommy Kristiansen havnet i begivenhetenes sentrum i hjembyen da Oilers tapte 4–1 mot Sparta i et fullsatt Sparta Amfi torsdag kveld. Han scoret Oilers’ eneste mål, og pådro seg en liten disiplinærstraff (utvisning ut kampen, ishockeyterminologi) for boarding mot Spartas Jonas Meisingset.

– Vi er to som skøyter etter pucken, og kriger om å komme først. Han trakk seg litt, og ble liggende. Han spratt raskt opp, men det ble femminutter. Litt skuffende, sier en frustrert Tommy Kristiansen til RA.

Sitt eget mål var ikke noe han ofret for mye energi etter kampen.

– Det betyr ingenting nå. Vi er dessverre altfor ineffektive mot topplagene. Det er noe vi må finne ut av ganske for om vi skal være i toppen. Jeg synes uten tvil at vi er det beste laget i fem mot fem, sier sarpingen.

– Hva må dere gjøre for å score flere mål?

– Jeg skulle ønske svaret var lett. Personlig kunne jeg sikkert hatt fire mål, men det går ikke inn. Jeg vet ikke, vi får sette oss ned med trenerne – men det er ikke de som skal score målene. Det hjelper lite å dominere når vi ikke scorer mål.

- Må få større baller

Før denne ukens kamper mot Sparta hadde Oilers tabelltoppen i egne hender, men utfallet ble at luken opp til Sparta ble enda større. Etter kampen er han naturligvis også skuffet over å gå glipp av den

– Dritsurt, for vi hadde ordentlig mulighet for å ta dem. Vi har det som skal til for å være der, men vi må få større baller mot de gode lagene. Det nytter ikke å bare score mye mål mot de dårlige, sier Kristiansen.

---

Oilers’ rekker

1. rekke: Martin Lefebvre, Dennis Sveum – Markus Søberg, André Bjelland Strandborg, Dan Kissel.

2. rekke: Andreas Klavestad, Jan Brejcak – Tommy Kristiansen, Thomas Berg-Paulsen, Greg Mauldin.

3. rekke: Daniel Rokseth, Patrick Ulriksen – Bryce Gervais, Colton Beck, Ludvig Hoff.

4. rekke: Noah Bergesen Aarthun, Vegard Faret (ekstraløper) – Anders Tangen Henriksen, Paul Bittner, Sander Hurrød.

Keeper: Henrik Holm (Jens Hoekstra).

---

Første periode åpnet med raskt spill begge veier. Ingen av lagene klarte å få hull på byllen, men det sto ikke på sjansene. Skuddstatistikken endte 11–12.

Oilers’ trening på overtall onsdag fikk ikke vist seg nyttig i førsteperiode, da det kun var bortelaget som pådro seg utvisninger. Likevel klarte Oilers å holde Sparta borte fra ledermålet.

Kristiansen åpnet midtperioden med en gedigen Oilers-sjanse, men klarte ikke få pucken forbi Sparta-keeper Tobias Normann. Noen minutter senere prøvde Kristiansen seg på kjøkkenveien, før han jobbet fram nok en mulighet i etterdønningene fra forsøket.

Etter en stor sjanse fra Greg Mauldin, regissert av Patrick Ulriksen, snudde Sparta spillet fort. Det førte til at Emil Lundberg kom i full fart mot Henrik Holm. Oilers-keeperen gikk ut, mens Daniel Rokseth slengte seg ned for å blokkere en pasningsmulighet. Pucken gikk inn i mål via Rokseth, og Sparta tok ledelsen. Oilers-keeperen var for langt ute til å redde pucken med spaken.

I det påfølgende skiftet pådro Sparta seg en utvisning, og Oilers fikk kampens første mulighet i overtall. Den klarte de ikke å få noe ut av. Oilers-backen Andreas Klavestads utvisning ble dermed brutalt straffet av Spartas gullhjelmbærer Kristian Jakobsson. Den norskvenske vingen fikk stå upresset på høyre skytterpunkt og doblet ledelsen for hjemmelaget med under fem minutter igjen av andre periode.

Halvannet minutt senere kom Oilers inn i målprotokollen. Greg Mauldin tok pucken rett over blålinjen, og serverte Tommy Kristiansen – som scoret mot moderklubben. Med 2–1 på måltavlen ble det naturligvis en fysisk og hektisk avslutning på midtperioden.

Etter Kristiansens utvisning for taklingen mot hodet økte Spartas Lundberg ledelsen til 3–1 for hjemmelaget, før Henrik Knold punkterte kampen med under to minutter igjen av kampen da han fikk pucken inn i det tomme Oilers-målet og sikret 4-1-seier for serielederen.