Stavanger Oilers

Oilers henter gammel rival

Solid defensiv back skal forsterke Oilers.

Stavanger — Backen Jan Brejcak er klar for Oilers. Det fikk RA bekreftet mandag ettermiddag.

Den tidligere Storhamar-backen er å betrakte som en solid defensiv back, og tilfører laget den størrelsen som mangler blant toppbackene.

192 centimeter og 96 kilo med back ankommer DNB Arena tirsdag.

– Vi har hatt et behov, og det var aldri beregnet at vi skulle være uten Kristian (Østby) denne sesongen. Vi har også hatt småskader, så det har vært stor belastning på de som er der. Nå har vi fått til en korttidskontrakt som hjelper oss nå, samtidig som vi beholder fleksibiliteten for resten av sesongen, sier Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson til RA.

Kontrakten med Brejcak er på to måneder, og den slovakiske backen er dermed i Stavanger til Kristian Østby er tilbake. Den langtidsskadde backen er estimert å være tilbake på isen etter landslagspausen.

Brejcak havnet i søkelyset da han bet Oilers-spiller Tommy Kristiansen forrige sesong. Det endte med to kampers utestengelse for den daværende Storhamar-spilleren, som to måneder senere var med på å tape NM-finalene mot sin nye klubb.

Oilers møter Ilves til skjebnekamp i Champions Hockey League onsdag. Om Brejcak blir klar til den kampen er derimot uvisst. Det står ikke om arbeidstillatelse, men papirarbeidet inn mot CHL.

– Vi vet ikke ennå, sier Higson.

I søndagens kamp mot Ringerike var både Dennis Sveum og Patrick Ulriksen ute, i tillegg til nevnte Østby. Situasjonen på backsiden har ført til at trener Todd Bjorkstrand har valgt å bruke vingen Paul Bittner som back.

Mer fra Dagsavisen