Stavanger Oilers

Stavanger-gutt og Grüner-back feirer 21-årsdagen med mål om å slå Oilers

Julius Kvandals bursdagsfeiring blir ikke helt vanlig. Han skal nemlig møte Oilers for første gang med Grüner.

Gjennom barndommen med en drøm om å spille profesjonell ishockey var Stavanger Oilers laget Grüner-backen Julius Kvandal fulgte. På 21-årsdagen torsdag er det duket for første møte med moderklubben for Stavanger-gutten.

– Det blir gøy, og er en kamp jeg gleder meg veldig mye til, sier han til Dagsavisen RA.

Backen gikk til Grüner i sommer etter å ha spilt juniorhockey i USA. I pandemien valgte Kvandal å ta én sesong på U21-laget til Oilers, og der ble han ligaens beste back i poengproduksjon. Foreløpig har Grüner-backen ett poeng på seks kamper, men håper naturligvis det skal komme mer etter hvert.

Ikke et hatforhold til Oilers

Nå er han tilbake etter en skade i leggen, og håper naturligvis å bidra til sesongens første poeng for laget fra Grünerløkka. De ligger helt sist i Fjordkraft-ligaen med null poeng.

– Hvordan hadde det vært å ta sesongens første poeng mot Oilers?

– Det hadde vært dritkult for min del. Jeg gleder meg skikkelig til å spille kampen, og om de første poengene våre kommer mot Oilers hadde det vært gøy, sier Kvandal.

Han presiserer likevel at det ikke er noe hatforhold til laget i DNB Arena, selv om han nå spiller for en konkurrent.

– Det er ikke noe personlig mot Oilers, for det er der jeg er oppvokst. Det er ikke noen sure miner. De gikk en vei, og jeg gikk min.

Savner Vågen

Det unge laget på Grünerløkka han tilhører har vist i kampene til nå at de vil mye, men resultatene har uteblitt. For Stavanger-gutten og lagkameratene er det likevel ikke slutt på motivasjonen.

– Trenerne har god kontroll på oss, og jobber med å gjøre oss bedre hver dag. Selv om vi ikke har poeng så jobber vi for sluttspillplass. Det er ikke så langt opp i antall poeng, vi må bare ta dem først, sier Kvandal.

21-åringen har også rukket å bli litt kjent med sitt nye bosted.

– Hvordan trives du i Oslo?

– Kanskje litt stor by for min del, jeg er mer glad i Stavanger. Jeg trives på Løkka, og har egentlig ingen klager. Det er bare ikke det jeg er vant med. Jeg savner Vågen i Stavanger, sier Kvandal.

Grüner-Oilers i Fjordkraft-ligaen spilles torsdag klokken 19.00. Det spilles full runde, noe som betyr at kampene Storhamar-Frisk Asker, Ringerike-Lillehammer, Manglerud Star-Vålerenga og Sparta-Stjernen spilles samme kveld.

---

FAKTA

Navn: Julius Kvandal

Født: 6. oktober 2001

Hjemby: Stavanger

Posisjon: Back

Fatning: Venstre

Høyde: 180 centimeter

---






Mer fra Dagsavisen