Stavanger Oilers

CHL-skjebnen ute av Oilers’ hender

Oilers tapte 4-1 borte mot Ilves i Champions Hockey League.

Ilves ble for sterke i mektige Nokia Arena da Oilers jaktet bedre muligheter for avansement i CHL. Nå er Oilers avhengige av at Fribourg-Gottéron slår Red Bull Salzburg to ganger, og i tillegg må Todd Bjorkstrands menn selv slå Ilves neste uke.

Oilers-treneren er naturligvis innforstått med konsekvensene av tapet i Finland.

– Ja, for vi må lene oss på de to andre lagene. Uansett må vi vinne hjemmekampen mot Ilves, det er alt vi kan gjøre nå, sier Bjorkstrand til RA.

Hardt straffet

Kampen i Finland startet brutalt for Oilers. Allerede etter ett minutt og ett sekund tok Ilves ledelsen da Joonas Oden scoret på Henrik Holm. Seks minutter senere ble Oilers brutalt straffet i undertall av Joona Ikonen, før Tommi Tikka gjorde åpningen av kampen tøff for Todd Bjorkstrands menn da han la på til 3–0 sekunder senere.

Tempoet, og håndteringen av raske spillevendinger, gjorde at Oilers knapt evnet å holde følge gjennom første periode. Bjorkstrand mener laget fikk et dårlig utgangspunkt.

– Vi satte oss i en vanskelig posisjon. Til første dropp kom vi ikke ut med riktig energi, og gir vi tre mål til Ilves så er det en veldig tøff oppgave å komme tilbake i kampen, sier Oilers-treneren.

Da andre periode startet var det et helt nytt Oilers-lag som entret isen. Fra åpningen av perioden dominerte de spillet, og veteranen Greg Mauldin (40) bidro sterkt til å gjenvinne pucken de gangene Ilves prøvde å spille seg raskt gjennom midtsonen.

Det fikk de som regel ikke.

Oilers-benken CHL

Mål etter video

Oilers scoret etter et sterkt angrep fra den nordamerikanske rekken med Bryce Gervais, Colton Beck og Dan Kissel. Selv om Beck var i målgården da Kissel skøyt pucken valgte dommerne å godkjenne scoringen etter litt tid foran skjermen i sekretariatet. Det ga Kissel hans 28. målpoeng i europeiske turneringer for Oilers, og med det tangerte han Christian Dahl-Andersens klubbrekord.

Resten av midtperioden fortsatte Oilers å kjøre kampen, men fikk ikke uttelling. Mye tydet på at de ville kjempe for å ta igjen de to Ilves-scoringene. Det ville seg ikke.

Ilves tok tilbake kontrollen på kampen da den tredje perioden åpnet, og halvveis sørget Joonas Oden for 4–1 med sin andre scoring for kampen – som også ble den siste.

Oilers-skader

Oilers-kaptein Dennis Sveum forlot kampen i andre periode etter en smell i midtsonen. Bryce Gervais forsvant også ut av kampen, men kom omsider på isen for å teste seg på skøyter mot slutten av tredje periode. Canadieren har nylig vært ute med en skade i underkroppen. I tillegg fikk Martin Lefebvre en smell mot slutten av kampen.

Hvem av dem som er klare til torsdagens kamp mot Grüner er ennå usikkert.

– Vi vet ikke, og får ta en vurdering når vi vet mer, sier Bjorkstrand.