Stavanger Oilers

Den nye Oilers-profilen viste glimt av storhet

Bryce Gervais brukte 5-2-seieren mot Villach til å vise fram noe av hva som bor i ham.

Canadieren Bryce Gervais har gjort det skarpt for Oilers så langt i oppkjøringen, og mot den østerrikske klubben Villach ble 30-åringen sentral. Han scoret to av målene, og var i tillegg sterk i det defensive spillet.

– Det er godt å ha de første målene i boks, og jeg synes vi spilte en god kamp. Det er fortsatt mye å rydde opp i, men det er derfor vi har treningskamper, sier Gervais til RA.

Han har allerede funnet en god kjemi med Oilers-veteranen Dan Kissel, noe som viser igjen i måten de finner hverandre offensivt. På spørsmål om hvorfor de har funnet tonen på isen så fort holder ikke Gervais tilbake. Det går nemlig tilbake i tid til da begge spilte i den sveitsiske ligaen NLB.

– Jeg lærte ham å kjenne som spiller da vi spilte mot hverandre. Tro meg, det er mye bedre å spille med ham enn å ha Dan som motstander, sier Gervais.

Endringer for Oilers

Selv om Oilers spilte en solid kamp valgte trener Todd Bjorkstrand å gjøre endringer i rekkesammensettingen. Det førte til at Paul Bittner ble erstattet av Anders Tangen Henriksen i førsterekken, sammen med Gervais og Kissel. Bittner tok plass med Colton Beck og Ludvig Hoff, mens Christoffer Karlsen ble flyttet sammen med André Bjelland Strandborg og Vegard Faret. Dermed var rekken med Greg Mauldin, Thomas Berg-Paulsen og Tommy Kristiansen den eneste som ikke ble berørt av endringene.

– Jeg gjorde noen endringer, og ønsker å finne de rette kombinasjonene. Vi må jobbe videre i oppkjøringen, og det er nå vi bør finne ut av det, sier Bjorkstrand.

Etter kun halvannet minutt av kampen fikk Oilers’ Colton Beck seg en smell i hodet, men mot slutten av den første perioden var han tilbake på isen. Straffen for krysstaklingen til Simon Després mot Beck i rundvantet ble på to minutter.

Det tok ikke lang tid før Oilers tok ledelsen. Et pent angrep med godt arbeid i offensiv sone endte med et skudd fra Martin Lefebvre. Nykommeren Bryce Gervais sto foran mål og kriget pucken inn. Med under fire minutter igjen av den første perioden utlignet Robert Sabolic for Villach.

Sveums rare mål

I andre periode var det duket for det rareste målet i Oilers’ sesongoppkjøring så langt. Pucken havnet på blålinjen hos kaptein Dennis Sveum, som skøyt i vantet bak mål. Pucken spratt tilbake på Villachs keeper, men han var utenfor målet med deler av kroppen og ga retning inn i målet for pucken. Prøvespiller Vegard Faret hadde assist på scoringen.

Gervais fortsatte å score i tredje periode, da han økte Oilers’ ledelse til 3–1. Ikke nok med det, prøvespiller Vegard Faret skal være med Oilers fram til seriestart og scoret sitt første A-lagsmål da han la på til 4–1 etter en nydelig pasning fra Christoffer Karlsen. Sarpingen sendte pucken fra bak mål, mens Madla-karen Faret stormet inn mot mål og skøyt den forbi Villach-keeperen.

Faret med sterk Oilers-søknad

For Faret var det hans tredje målpoeng på to kamper i oppkjøringen. Søknaden om fast kontrakt står stadig sterkere for 24-åringen med seks sesonger bak seg i amerikansk junior- og universitetshockey.

– Han jobber hardt og kriger for en plass på laget. Istiden han fikk mot Villach har han fortjent, sier Oilers-trener Bjorkstrand.

Vegard Faret

Med litt over tre minutter igjen av kampen reduserte Villachs Sabolic med sitt andre mål mens Christoffer Karlsen var utvist. Det fikk ikke noen stor betydning, for med litt over minuttet igjen sendte Dan Kissel pucken inn i det tomme Villach-målet og sikret 5-2-seier i Østerrike.

Etter kampen ble det rett tilbake til Slovenia og Bled for Oilers, som fredag møter Vienna Capitals i den slovenske byen. Det er den siste treningskampen for Todd Bjorkstrands menn før det braker løs med Champions Hockey League-kamp mot Red Bull Salzburg i Mozarts fødeby 1. september.

---

Kampfakta

Treningskamp, ishockey.

Villach – Stavanger Oilers 2 – 5 (1-1, 0-1, 1-3)

Villacher Stadthalle

Mål: 0–1 (7.23) Bryce Gervais (Martin Lefebvre), 1–1 (15.53) Sabolic (Richter), 1–2 (28.05) Dennis Sveum (Vegard Faret, Andreas Klavestad), 1–3 (48.14) Gervais (Klavestad), 1–4 (51.35) Faret (Christoffer Karlsen), 2–4 (56.50) Sabolic (Desjardins, Tomazevic), 2–5 (58.38) Dan Kissel.

Skudd: 26–32

Utvisninger: Villach 2 x 2 min., Oilers 3 x 2 min.

Oilers’ rekker:

1. rekke: Martin Lefebvre, Patrick Ulriksen – Paul Bittner, Bryce Gervais, Dan Kissel.

2. rekke: Andreas Klavestad, Dennis Sveum – Christoffer Karlsen, Colton Beck, Ludvig Hoff.

3. rekke: Daniel Bøen Rokseth, Noah Bergesen Aarthun – Tommy Kristiansen, Thomas Berg-Paulsen, Greg Mauldin.

4. rekke: Thomas Higson, Vegard Faret (ekstraløper) – Anders Tangen Henriksen, André Bjelland Strandborg, Sander Hurrød.

Keeper: Joona Partanen (Henrik Holm).