Stavanger Oilers

Oilers-eieren med brev til hockeyforeldre

– Ønsker ikke at vi havner i en situasjon hvor det blir misforståelser eller sjalusi, sier styreleder Tore Christiansen.

Stavanger — Stavanger Oilers valgte forrige sesong å bidra til å hente det ukrainske ishockeylaget Sdyshor 2007, som fikk flyktningstatus i Norge og nå bor samlet på Sola Sjø mens de venter på permanente bosteder.

Laget ble nemlig sittende fast i Polen mens deres hjemby, Kharkiv, ble invadert av russiske militærstyrker. Det var da Oilers tok grep og sendte økonomisk støtte slik at laget fikk mulighet å ta inn på et hostell.

Derfra til nå har det skjedd mye, og blant annet har draktauksjonen til Oilers ført til at laget har fått midler nok til å holde seg samlet – også for den kommende sesongen. De er nemlig påmeldt den norske U16-serien, samtidig som flere søsken av spillerne skal delta på vanlige lag i Stavanger Hockey.

De innsamlede midlene er blant annet brukt på ishockeyutstyr, sykler, treningstøy og andre nødvendige ting som behøves for en tilnærmet normal hverdag for de unge flyktningene.

Oilers-brev

Forrige uke sendte Oilers-styreleder Tore Christiansen et brev til foreldrene i Stavanger Hockey. Der redegjorde han for bakgrunnen, og hva Oilers har bidratt med.

– Jeg ønsker ikke at vi havner i en situasjon hvor det blir misforståelser eller sjalusi. Dette er unge gutter som er i et helt fremmed land mens det foregår krigshandlinger i hjembyen, sier Christiansen til RA.

Blant annet er det gjort en avtale med skolen de går på i Tananger som sikrer at de får komme til DNB Arena på dagtid for å benytte isen. På den måten vil ikke Stavanger Hockey og ishockeymiljøet bli skadelidende.

Sdyshor
Sdyshor Ukraina Hockey Stavanger

Christiansen opplever dugnadsånd

Det er nemlig slik at det allerede er et underskudd på istider i Stavanger på tross av fire isflater som ligger på rekke langs Madlaveien. Per uke mangler det 20 istimer fra det Stavanger Hockey egentlig behøver, og den problemstillingen er Christiansen bevisst på.

– Vi er fullt klar over anleggssituasjonen, og har derfor jobbet med å få til en kabal som løser det best mulig for alle involverte, sier han.

– Er brevet skrevet på grunn av klager fra foreldre og medlemmer i ishockeyen?

– Nei, tvert imot. Vi har opplevd en sterk dugnadsånd, og flere lag har hatt innsamling av klær til flyktningene. Jeg synes bare det er viktig at alle forstår hvorfor ting er som de er. Vi prøver å hjelpe noen som virkelig trenger det. Disse ungdommene står på bar bakke, og vi vil prøve å gi dem en så normal hverdag som mulig mens hjemlandet deres er invadert, sier Christiansen.

Forrige helg deltok Sdyshor 2007 i en U16-turnering i DNB Arena, og vant finalen mot U17-laget til Stavanger Hockey. Sportslig er det mye som tyder på at det ukrainske laget vil heve det sportslige nivået i U16-serien.



Mer fra Dagsavisen