Stavanger Oilers

Fikk drømmen oppfylt da Oilers skiftet idrett

Pinseaften fikk Yannick Hinz (19) og Hommersåk Innebandy målt krefter mot Stavanger Oilers.

Riskafestivalen ble avholdt i helgen, og Hommersåk Innebandy arrangerte nok en gang oppvisningskamp mot Stavanger Oilers. Nytt for året var at den var flyttet fra en mobil utendørsbane og inn i Riskahallen.

For Hommersåk-centeren Yannick Hinz var det ekstra stort å møte nettopp Oilers til kamp.

– For meg er det noe jeg har ventet på i flere år. Det har vært kamper før, men nå fikk jeg endelig sjansen, sier Hinz til RA.

Han scoret selv Hommersåk første mål i 2-9-tapet mot Oilers.

– Det var som en drøm som gikk i oppfyllelse. På benken sa de «hvem ellers» da jeg scoret, ler Hinz.

Oilers-patrioten Hinz

Hommersåk-gutten er ihuga Oilers-patriot, og er stort sett til stede når de spiller hjemmekamper i DNB Arena.

Selv om det ikke er Oilers’ idrett som ble spilt var nivået og tempoet ekstra høyt. Mye er direkte overførbart fra ishockey til innebandy, men det finnes flere særregler for begge idrettene som må tas hensyn til.

– Hvordan hadde Oilers klart seg i innebandy hvis de hadde skiftet sport?

– Veldig bra. De hadde selvsagt sine taktikker, og springe kan de. De holdt oss lenge i forsvar, så jeg tror de hadde klart seg veldig bra, sier Hinz.

Oilers Hommersåk

Forsvar er nemlig spesialiteten til Hommersåk IBK. Tidligere har klubben spilt flere sesonger i 1. divisjon, og laget har lenge vært kjent for det lave presset de spiller med. Faktisk er det noe tilsvarende slik Oilers veksler om tidvis for å lage en felle for motstanderne.

Vurderingen da Oilers var motstander ble enkel, spesielt etter hvert som kampen gikk.

– Vi fant fort ut at det ikke var vits å gå høyt, så det var standard Hommersåk, sier Hinz.

Han mener også at nivået og tempoet var imponerende, og noe høyere enn det laget har møtt i seriespillet. Etter et stort generasjonsskifte spiller Hommersåk nå i 3. divisjon. Han er ikke i tvil om at løpskraften kom godt med for Oilers, som akkurat nå forbereder seg til ny sesong med hard fysisk trening.

Høyt press og mye bevegelse er det som normalt forbindes med Oilers, som gjennom en sesong sannsynligvis er laget i Fjordkraft-ligaen som logger flest meter med forechecking (høyt press, ishockeyterminologi).

Tangen Henriksen imponerte

Én av spillerne som imponerte Hinz var Anders Tangen Henriksen. Kanskje ikke så unaturlig all den tid Kvernevik-karen er oppvokst i en del av Stavanger som har sterke innebandytradisjoner gjennom Sunde Innebandyklubb.

– Han sprang utrolig mye og gikk i dueller, sier Hommersåk-centeren om Tangen Henriksen.

Yannick Hinz mot Anders Tangen Henriksen

Etter Oilers hadde vunnet kampen ble det avholdt straffeslagkonkurranse, og den vant Hommersåk 12–5. Dermed ble det 14–14 sammenlagt.

PS: Artikkelforfatteren er medlem av Hommersåk Innebandyklubb.

Mer fra Dagsavisen