Stavanger Oilers

Mauldin fikk sjokk da han sjekket telefonen

Oilers’ fikk vite høstens CHL-motstandere onsdag.

Oilers-spiller Greg Mauldin hadde som vanlig en hard treningsøkt hjemme i Boston da han plutselig sjekket telefonen. Der var det noe han beskriver som ekstremt mange meldinger.

– Jeg ble bekymret og lurte på hva som skjedde, sier Mauldin til RA.

Naturligvis var det knyttet til trekningen i Champions Hockey League. Oilers havnet i gruppe med finske Ilves, østerrikske Red Bull Salzburg og sveitsiske Fribourg-Gottéron.

I den sistnevnte klubben brukte Mauldin fem sesonger av sin lange ishockeykarriere. Den snart 40 år gamle løperen har sterke bånd knyttet til det sveitsiske laget, og naturligvis omgivelsene. Amerikaneren hadde et håp om å møte den tidligere arbeidsgiveren i CHL, og slapp jubelen løs.

– Litt som Stavanger

Til høsten møtes lagene, og for Oilers-spilleren blir det ekstra spesielt.

– Når man har vært ett sted i fem sesonger er det som hjemme, litt som Stavanger. Nå er det nesten fire år her, og samme følelse, sier Mauldin.

Han har lenge vært klar på at Stavanger føles som hjemme, noe som også gjorde forhandlingene om ny kontrakt med Oilers til en kort affære. Klubben ønsket ham, og amerikaneren ønsket å bli værende. Dermed ble det minimum én ny sesong i DNB Arena.

I hans sveitsiske hjemby ble det derimot ny læring for Mauldin. Han signerte treårskontrakt etter kort tid i Fribourg-Gottéron, og da bestemte han seg for å lære seg fransk. Kantonen Fribourg ligger nemlig nærme Frankrike, og fransk er språket som dominerer.

For amerikaneren ble en vennefamilie løsningen for å skaffe seg de nødvendige språkkunnskapene. De har knyttet sterke relasjoner, noe som har ført til at den sveitsiske familien ved flere anledninger har besøkt ham i Stavanger.

– Jeg brukte mye tid med familien da jeg ikke var på trening. Hver sesong i Norge har de vært oppe for å se meg spille kamper. Det samme i Tyskland og Østerrike, som vi spilte i da jeg var i Kroatia, sier Mauldin.

Mauldin spilte med treneren

– Kan dere slå Fribourg-Gottéron?

– Hvorfor ikke? De er et godt lag, det er vi også. Det er litt annerledes, men vi må bare spille kampene. Ut fra min erfaring er det mest avgjørende hvor mye man ønsker, sier Mauldin – og legger til:

– For oss er det å skaffe en god pekepinn for norsk ishockey. Vi kommer til seriestart i Fjordkraft-ligaen med noen kamper mot gode motstandere i bagasjen. Det vil bli en fordel.

Det sveitsiske laget har fortsatt flere spillere fra Oilers-profilens tid i klubben, deriblant kapteinen. Treneren, Christian Dubé, har han også en relasjon til.

– Hovedtreneren spilte jeg med i tre år. Det er mange jeg kjenner, og har fått mange meldinger fra fans der som kjenner meg igjen. Det er veldig kult etter så mange år, sier Mauldin.

Flere av de sveitsiske supporterne sendte også gratulasjonsmeldinger til den tidligere NHL-spilleren da han vant byttå med Oilers i slutten av april.

Mer fra Dagsavisen