Stavanger Oilers

Tre Oilers-gull på én uke: – Blitt mer seriøst

På én uke tok Oilers tre seriegull. U18-trener Patrick Viker Børresen tror han har svaret på hvorfor.

Stavanger — Herrelaget til Oilers sikret seriegull i Fjordkraft-ligaen tirsdag. Søndag ble kvinnelaget seriemestere i Bambusa-ligaen, mens U18-laget tok gull i eliteserien for den aldersbestemte klassen.

Sportsdirektør i Oilers, Pål Haukali Higson, er sportslig ansvarlig for lagene fra U16 og oppover. Han mener det er godt arbeid over tid som ligger bak.

– Først og fremst er det veldig gledelig for spillerne og lederne som er involvert i det. De får en anerkjennelse og bekreftelse for at de gjør det bra. I et større bilde er dette en bekreftelse på at ting blir gjort bra over tid. I Fjordkraft-ligaen og Bambusa-ligaen skal vi ha slagkraftige lag, sier Pål Haukali Higson til RA – og legger til:

– Det mest gledelige er at vi har juniorlag i norgestoppen i alle aldersklasser.

Utenom U18-gullet har U20-laget sikret seriesølv, mens U16 har utviklet seg gjennom sesongen.

Gir mye av æren til Stavanger Hockey

Seriegullet til U18-laget er det første for aldersgruppen i Stavanger-historien. Trener Patrick Viker Børresen tror det er sammensatte grunner til at laget hans har dominert gjennom sesongen.

– Mye henger sammen. Jeg tror på det som alltid blir dratt opp, at det er medlemsmassen til Stavanger Hockey som gjør det. Det er store kull og mange som kjemper om plassene. Det gjør også at vi har heltidsansatte trenere fra U14 og oppover. De jobber bra med spillerne, og gjør at vi har et bra miljø mellom oss trenere. Skillet mellom Oilers og Stavanger Hockey er egentlig ikke til stede. Medlemsmassen gjør at når man skal sitte igjen med 20 til 25 spillere på et lag blir kravlisten ganske stor. Det er mange kriterier som skal oppfylles for å ta steget. En god konkurransehverdag for spillerne, sier Børresen.

Stavanger Oilers U18 gull

Higson peker på at de fleste spillerne i akademiet er Stavanger-gutter, og det kun er noe tilførsel av nye spillere til videregående grunnet toppidrettslinjen.

Det er likevel en annen kjepphest som kommer fram.

– Volumet gir godt grunnlag. Vi var glade for flere isflater, men antall ishockeyspillere har økt tilsvarende. Det gjør at vi ikke har nok isflater, sier Higson.

Patrick Viker Børresen

Gull til Oilers-kvinnene: – Ett av målene våre

At kvinnelaget tok gull var oppfyllelse av spådommene før sesongen, men det er første gullet som Oilers. Tidligere har kvinnelaget vært organisert under Stavanger Hockey, men de ble flyttet inn i Oilers-organisasjonen før inneværende sesong.

Marcus Forgaard har trent laget til gull de siste årene, og denne sesongen ble det tøff konkurranse fra Oslo-klubben Hasle/Løren.

– Gull er ett av målene våre, men vi har et yngre lag enn tidligere. Det er kjekt å se at det er flere som har utviklet seg, sier Forgaard.

Oilers kvinner elite

Som en del av Oilers er det en ny hverdag, noe treneren trives med.

– Det er stilt høyere krav og vi får tettere oppfølging. Det er blitt mer seriøst, både for oss trenere og spillerne. De forventer at vi lykkes, og da må vi gjøre en bedre jobb for å lykkes, sier han.

Til helgen skal Oilers-kvinnene til Trondheim for å møte Wing til trippeltoppgjør. Deretter går sluttspillet i gang.

For U18-laget blir det kvartfinaler fra helgen av, deretter skal de fire vinnende lagene møtes til «final four»-turnering på Jordal Amfi 26.–27. mars, som er de samme datoene Bambusa-ligaens sluttspill har samme type turnering i Grünerhallen.

Oilers

Mer fra Dagsavisen