Ishockey

Dette er de ti største hockeytalentene i regionen

RA har funnet ti navn med tilknytning til Stavanger som det kan være verdt å merke seg i årene som kommer.

Stavanger — Som de forrige sesongene har RA kartlagt de unge ishockeyspillerne knyttet til Stavanger for å lage en urangert liste med de ti største talentene.

Noen av spillerne har allerede fått A-lagsdebuten for Oilers, én har dratt til Oslo for å bli Manglerud Star-spiller, mens en annen har dratt til Sverige for å utvikle seg i akademiet til en av de svenske toppklubbene.

A-laget til Oilers leder Fjordkraft-ligaen, men det er ikke bare der klubben gjør det godt. I U20-ligaen kjemper de i toppen mot Storhamar og Vålerenga, mens Stavanger U18 leder serien etter å ha tatt 89,29 prosent av de mulige poengene.

Denne sesongen er kriteriene for å bli vurdert at spilleren må ha en tilknytning til Stavanger, samt være født mellom 2002 og 2005.

Her er listen i alfabetisk rekkefølge:

André Bjelland Strandborg (2002) – Løper

Den kreative centeren har blitt bedre i droppsirkelen denne sesongen, noe som også viser igjen i andre deler av duellspillet. Har to mål på sine fire siste kamper, men har en tendens til å bli usynlig i enkeltkamper. Nå handler det kun om å få produksjonen opp på et jevnt nivå, så er Strandborg en bankers produksjonscenter i Fjordkraft-ligaen.

André Bjelland Strandborg

Iver Wick Karlsen (2005) – Løper

Utrolig spennende center med god produksjon både for U18- og U20-laget til Oilers. Solid pluss/minus-statistikk med begge lagene, og sterk i droppsirkelen.

Jonas Slettebø Haughom (2002) – Back

Solid defensiv back som nå nyter gode dager som fast spiller i Fjordkraft-ligaen for Ringerike Panthers. Er utlånt til Hønefoss-klubben etter åtte kamper på to sesonger for Oilers. Intensjonen med utlånet er å gi Slettebø Haughom den nødvendige kamptreningen på høyest mulig nivå, slik han i framtiden skal ha muligheten å etablere seg på Oilers’ A-lag. Det er mye som tyder på at han iallfall har tatt noen riktige steg. Er profesjonell til fingerspissene. Før jul deltok han i U20-VM for Norge sammen med André Bjelland Strandborg.

Oliver Calik (2004) – Løper

Stødig center som allerede har fått sjansen på A-laget. Spennende målscorer, som sannsynligvis vil bidra mer som playmaker etter hvert som han etablerer seg på høyere nivå. Kom til Stavanger fra Bergen sammen med 2006-modellen Elias Vatne før 2019-20-sesongen. Dessverre for Stavanger-publikumet ser det ut til at kameraten forsvinner til Färjestad neste sesong, som er den første han ville hatt mulighet å vise seg i Fjordkraft-ligaen.

Oliver Calik

Samuel Segadal Klungtveit (2002) – Back

Har hatt en enorm utvikling det siste året, og beviser at man ikke alltid kan spå hvem som vil ta steget. En stygg kneskade og mye mer førte til at den daværende forwarden la opp etter koronasesongen 2020–21. I høst fikk han kalde føtter, eller iallfall lyst å bli kald på dem, og returnerte til isen som back. Det har vist seg å være en klok beslutning fra 19-åringen, som allerede har debutert i Fjordkraft-ligaen. Offensiv back med bra fart, men ikke så risikovillig at han mister hodet defensivt.

Samuel Segadal Klungtveit

Sander Husebø (2003) – Løper

Søskenbarnet til Simen “Krabben” Talge har gode offensive instinkter og har denne sesongen trent mye med Oilers. Har fått noen A-lagskamper denne sesongen også, men dominerer i U20-ligaen. Må utvikle de defensive ferdighetene for å få plass på A-laget.

Sebastian Hagen Aarsund (2004) – Keeper

En stor målvakt med enorm rekkevidde. Forlot Stavanger sommeren 2020 for å satse videre i svensk ishockey. Der knyttet han seg til tidligere Oilers-keepertrener Peter Anderssons Frölunda. Denne sesongen har han, på tross av at han er U18-spiller, spilt i den høyeste juniorligaen J20 Nationell. Kan bli spennende å følge keepertalentet i årene som kommer.

Theodor Erevik Solland (2002) – Løper

Rask ving som valgte å forlate Stavanger til fordel for Oslo og Manglerud Star da han innså at veien inn på Oilers A-lag var lang. Nå trener han både med MS’ A-lag og Wang. Valget om å flytte på seg er smart, ettersom han har god fysikk og nå får en gylden mulighet til å spille seg varm i Fjordkraft-ligaen hos tabelljumboen. Den største nedturen med toårsavtalen er at klubben skal spille en utrolig tøff kvalifisering for å beholde plassen i Fjordkraft-ligaen.

Theodor Erevik Solland

Thomas Higson (2004) – Back

Den store backen fortsetter å ta steg. Evner å bruke fysikken sin, samtidig som han er flink å sette i gang spill. Har fått noen treninger med A-laget denne sesongen. Der viser backen at han ikke har langt igjen før han kan måle krefter mot vinger i Fjordkraft-ligaen.

William Kuisma (2002) – Løper

Den defensive vingen har stadig mer tillit i Oilers gjennom sesongen, og har allerede begynt å vise hvorfor han har noe der å gjøre. Med energi og lojalitet bidrar han med langt mer enn poengene tilsier. Slengte seg og dekket skudd da Oilers ledet klart i en kamp nylig. Det sier noe om en sterk karakter som behøves i en fjerderekke.

Oilers William Kuisma

PS: Denne artikkelen omhandler talenter blant guttene. Saken om talentene på jentesiden vil bli publisert på et senere tidspunkt.

Mer fra Dagsavisen