Stavanger Oilers

Dobbeltfeiring for Oilers-kapteinen

Lørdag feiret Dennis Sveum og Oilers seriegull med 4000 supportere og seier mot Vålerenga. Søndag feires datteren Winnies ettårsdag.

Stavanger — Oilers sikret seg seriegull i Fjordkraft-ligaen allerede tirsdag. Det skjedde mot erkerivalen Vålerenga i Jordal Amfi. Torsdag slo Oilers serietoer Sparta, før Vålerenga nok en gang ble beseiret lørdag. Sistnevnte kamp endte 4-3, og satte i gang gullfesten i DNB Arena.

For Oilers-kaptein Dennis Sveum, som sammen med Henrik Holm er den eneste spilleren som har vært med på alle seriegullene til laget, var det ekstra spesielt denne gangen. Han hadde med seg datteren Winnie ut på isen.

– Det er første gang jeg feirer gull med henne. Hun ble ett år fredag, så det er stor stas. Det blir storslått feiring av dronningen vår søndag, i og med at mange fra familien er her nå, sier Sveum til RA.

Oilers-eier: – Betyr alt

Gullet ble feiret foran 4057 tilskuere i DNB Arena. Det skjedde litt over to år etter forrige gullfest der. Sesongen 2019–20 ble Oilers seriemestere, men sluttspillet ble avlyst grunnet koronapandemien. Nå kan det igjen feires etter en sesong med svært varierende publikumsrestriksjoner. Oilers-styreleder Tore Christiansen fornøyd med å feire gullet sammen med supporterne.

– Dette betyr alt. Seriegull forteller at vi har vært best over 45 kamper. Gullet smakte nesten bedre enn vi kunne huske, sier Christiansen.

Tore Christiansen

– Blir det ett gull til i april?

– Selvfølgelig, sier styrelederen.

I april skal nemlig sluttspillet avsluttes, og det blir det første som avholdes siden 2019. En som kommer inn til det i god scoringsform er Stavanger-gutten André Bjelland Strandborg.

Han opplevde en sterk gullfeiring etter å ha scoret i sin tredje kamp av like mange mulige på én uke.

– Det er helt spesielt. Det er fint å vinne, og jeg tittet raskt opp mot tribunen for å se foreldrene mine. De har sesongkort og er på kampene. Jeg har jo sett gullfeiringene fra tribunen selv, helt siden Siddishallen. Det er ekstra gøy med mamma og pappa på tribunen, sier Strandborg.

André Bjelland Strandborg

Strandborg får trenerskryt

20-åringen var kampens store spiller, og har gjennom sesongen utviklet seg til å bli en viktig brikke i Todd Bjorkstrands lag. Treneren, som nå tok sitt andre seriegull med Oilers, mener Strandborg har tatt store steg.

– Han har selvtillit nå, og er en utrolig smart spiller i sin posisjon med tanke på alderen, sier Bjorkstrand.

– Hva har egentlig skjedd den siste tiden, Strandborg?

– Vanlig svar, men jeg kan ikke gi det til andre enn trenerne og laget. Jeg blir spilt godt opp av for eksempel Christoffer Karlsen, i tillegg er det flere andre som bidrar. Tommy (Kristiansen, Oilers-spiller) og Markus Søberg gir meg oppbakking og hjelper til med ting både av og på isen, sier Strandborg.

Med tre scoringer denne uken har han dermed doblet sin personlige målproduksjon for hele sesongen. Totalt er han oppe i ti målpoeng denne sesongen, og dermed en dobling av den forrige poengrekorden på fem.

Ukraina-markeringer

Selv om det kampen for historiebøkene vil handle om gullfeiringen var det en underholdende duell i DNB Arena. Den jevnspilte kampen, hvor Oilers gikk tidlig i ledelsen og Vålerenga jaktet gjennom hele kampen, ga en god introduksjon til hvordan sluttspillet vil bli.

Det ble også gjort markeringer i forbindelse med Russlands invasjon av Ukraina. Oilers-spillerne hadde påsydde merker med det ukrainske flagget for å vise støtte, i tillegg til innsamling for det ukrainske ishockeylaget Sdyshor 2007. Laget, bestående av 14–15 år gamle spillere, sitter fast i Polen og har allerede fått 100.000 kroner tilsendt fra Oilers til juridisk bistand, mat og opphold.

Før kampen startet sendte også supporterklubben Roughnecks opp et banner med det ukrainske flagget for å vise sin støtte.

Roughnecks Ukraina

Oilers møter Ringerike hjemme i DNB Arena tirsdag, før siste seriekamp spilles borte mot Lillehammer torsdag. Søndag går sluttspillet i gang, og Oilers skal som seriemester velge motstander etter torsdagens kamp.


---

FAKTA

Stavanger Oilers – Vålerenga 4–3 (1-1, 3-1, 0-1)

Mål:

1. periode: 1–0 (4.46) André Bjelland Strandborg (Christoffer Karlsen), 1–1 (19.18) David Booth (Mathis Olimb, Stefan Espeland).

2. periode: 2–1 (26.22) Ludvig Hoff (Tommy Kristiansen, Rob Bordson), 3–1 (30.43) Kristian Østby (Strandborg), 4–1 (32.54) Jarrett Burton (Martin Lefebvre, Dan Kissel), 4–2 (39.35) Booth.

3. periode: 4–3 (55.15) Martin Røymark (Booth, Espeland).

Utvisninger: Stavanger Oilers 5 x 2 min., Vålerenga 2 x 2 min.

---






Mer fra Dagsavisen