Stavanger Oilers

Varmt samarbeid for Oilers

Med et gjenåpnet samfunn er også engasjementet for det i gang igjen i DNB Arena, med en ny samarbeidspartner.

Stavanger — Varmestuens Venner er ny partner for samfunnsengasjementet til Oilers. Før tirsdagens kamp mot Ringerike Panthers ble det delt ut en gavesjekk på 25.000 kroner, men det vil bli mer i tiden framover, ifølge informasjons- og samfunnsansvarlig Kjetil Garvik i Oilers.

– Vi kommer til å ha et års tid med flere aktiviteter. Blant annet hadde vi planlagt en veldedighetsmiddag i februar, men den ble utsatt grunnet omikron. Nå satser vi på å få avholdt den i mai, sier Garvik til RA.

I mange år har puckveggen vært en del av interiøret i DNB Arena. Nå håper Oilers å fylle den opp. Inntektene fra puckene som blir solgt skal gå til nettopp Varmestuens Venner.

Kjetil Garvik puckveggen

Hvorfor valget falt på nettopp Varmestuens Venner er Garvik tydelig på.

– Det var helt åpenbart for oss. Vi har en visjon om å bidra både lokalt, regionalt og internasjonalt med vårt engasjement. Dette er indrefileten av lokal veldedighet, sier Garvik.

Har vært Stavangers suppekjøkken

Varmestuens Venners styreleder Rolf Pettersen forteller at de er helt avhengige av støtten. De har nemlig ingen støtte fra det offentlige. Det har heller ikke vært noe som har vært arbeidet for tidligere.

Nå ønsker organisasjonen som jobber for Stavangers svakeste å ta nye steg. Det innebærer blant annet ansettelse av egen sykepleier forteller styrelederen.

– Gjennom koronapandemien har vi vært Stavangers suppekjøkken. Siden 26. mars 2020 har vi servert over 19.000 middager, sier Pettersen.

Det har også gitt sine praktiske utfordringer med matserveringen. Stengt samfunn, etterfulgt av avstandskrav, førte til at de både startet matutlevering via kjøkkenvinduet og hjemlevering. På den måten har sjefsfrivillig Åse Høiland og resten av Varmestuens Venner sørget for mat til rusmisbrukere og andre med behov.

– Vi har cirka 20 personer til dagen som får hjemlevering. Da har vi også anledning å hjelpe til med andre praktiske formål, sier daglig leder Geir Høiland.

Bamsebonanza neste

Styreleder Pettersen applauderer Oilers’ samfunnsengasjement, og at det nå satses videre etter pandemien.

– De slipper aldri taket på samfunnsansvaret de har tatt på seg, sier han.

Oilers’ Garvik er rask med å skyte inn at de innsamlede midlene til samfunnsprosjektene i stor grad kommer fra publikummere og sponsorer.

Uten koronarestriksjoner ligger forholdene til rette for at samfunnsarbeidet til Oilers kan fortsette. Ett av arrangementene som tidligere har engasjert er bamsebonanza. Konseptet går ut på at tilskuerne tar med seg innpakkede bamser, for så å kaste dem på isen ved kampens første Oilers-scoring. De innsamlede bamsene gis videre til barneavdelingen på sykehuset, og noen år fordeles det mellom SUS og andre barneinstitusjoner.

Årets bamsebonanza skal avholdes i forbindelse med hjemmekampen mot Ringerike 8. mars.

Mer fra Dagsavisen