Stavanger Oilers

Mauldin tilbake i Oilers-seier: – Bedre enn alternativet

Greg Mauldin (39) var tilbake for Oilers for første gang på to år da de slo Ringerike 4-1 i DNB Arena.

Stavanger — Det ble taklinger, blokkering av skudd og ekstrem innsats fra amerikaneren i den første Oilers-kampen etter han ble hentet tilbake.

– Det er en del av jobben. Jeg er hentet til Oilers for å bidra til at vi vinner, og da kan jeg bidra med energi, sier Mauldin til RA.

Amerikaneren ankom Stavanger fredag etter nesten ett døgn på reisefot. Mandag var han i Haugesund for å søke arbeidstillatelse, og tirsdag morgen trente han med laget. At re-debuten kom tirsdag kveld klager han ikke på.

– Fint å spille igjen. Jeg har jo nærmest kun spilt kamper denne sesongen, de fem jeg har med Kamalazoo Wings. Nå kom jeg rett inn etter lang reise og tidsforskjell, men skal ikke klage på det. Det er bedre enn alternativet. Sist var det annerledes da jeg ankom Stavanger. Da måtte jeg vente i flere uker før papirarbeidet var i orden og jeg var klar til å spille, sier Mauldin – og sikter vinteren 2018–19.

Oilers-treneren: – Spilte ikke bra

Trener Todd Bjorkstrand, som tidligere på kampdagen signerte en ny avtale som binder ham til Oilers som hovedtrener ut 2023-24-sesongen, var godt fornøyd med å ha sin gamle elev tilbake på isen.

– Han er Greg, som er en smart spiller. Gjennom kampen fikk han både blokkert skudd og bidratt i droppsirkelen, sier Bjorkstrand.

Normalt er Oilers ligaens sterkeste lag i dropp, mens det i kampen mot Ringerike var en av mange utfordringer. Til vanlig pleier Bjorkstrands menn vinne skuddstatistikken ganske klart, men i tirsdagens kamp var det Ringerike som stakk av med seieren i den statistikken.

Oilers-treneren er ikke nådig i kritikken etter kampen.

– Det var ikke en god kamp. Vi spilte ikke bra. Det vet spillerne. Vi fikk tre poeng, og det er det viktigste, sier Bjorkstrand.

– Hva må dere forbedre før torsdagens kamp mot Grüner?

– Pasningene var ikke bra nok, så vi må løfte oss der, sier Oilers-treneren.

Kissel: – Slurvete

Heller ikke Dan Kissel, som sto for to av Oilers’ fire scoringer, var særlig imponert av det laget presterte.

– Kampen var slurvete, og vi kunne spilt bedre. Det positive er at vi omsatte sjansene våre. Vi pleier å skyte ut motstanderne, så det var litt uvanlig, sier Kissel.

Dan Kissel Oilers-jubel

Tre av Oilers’ fire scoringer kom i fem mot fem. Det har vært en av verkebyllene for laget denne sesongen ettersom overtallsspillet har stått for en stor del av produksjonen.

Kissel, som for anledningen var satt i en nykomponert rekke med Steve Whitney og Rob Bordson, tror han vet hvorfor det fungerte bedre mot Ringerike.

– Vi snakket mye sammen før kampen. For å score handler det mye om å ødelegge sikten for keeperen. Det første målet mitt kom som et resultat av kriging foran målet, mens det andre kom da vi hadde folk foran keeper. Da blir det enklere, sier Kissel.

Markus Søberg forlot kampen med en skade i underkroppen, og kom ikke tilbake i løpet av oppgjøret.

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Oilers – Ringerike 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)

DNB Arena, 2849 tilskuere.

Mål: 1–0 (11.01) Jarrett Burton (Christoffer Karlsen, Markus Søberg), 2–0 (27.08) Karlsen (Tommy Kristiansen, Rob Bordson), 3–0 (34.15) Dan Kissel (Bordson, Steve Whitney), 4–0 (46.13) Kissel (Daniel Bøen Rokseth, Burton), 4–1 (51.35) Thomas Bækken (Näslund, Rimjans)

Utvisninger: Oilers 3x2 min., Ringerike 2x2 min.

---






Mer fra Dagsavisen