Stavanger Oilers

Oilers’ Karlsen vet hvor det snudde

Da Oilers slo Lillehammer 3-2 i Fjordkraft-ligaen var det Christoffer Karlsen som stjal oppmerksomheten.

Stavanger — Oilers sikret sin tredje strake seier da Lillehammer ble beseiret, men det var ingen enkel ishockeykamp. To lag, ledet av hver sin trener som er opptatt av system og struktur, kjempet en tøff batalje i 60 minutter.

Den store spilleren var Christoffer Karlsen, som i tillegg til ett mål og én assist bidro med sterkt defensivt arbeid. Skudd ble dekket og dueller mot fysiske Lillehammer-spillere vant han. Sarpsborg-gutten legger ikke skjul på at selvtilliten etter en stigende kurve den siste tiden spiller inn for ham.

– Jeg føler jeg ligger riktig i egen sone. Den siste tiden har jeg jobbet mye med backcheckingen (journ.anm.: Offensivt forsvarsarbeid) og posisjonering. Nå er det slik at jeg ikke tenker så mye på det, for det flyter ganske bra, sier Karlsen til RA.

Snudde mot Sparta

Mål er naturlig for sarpingen, og assisten var meget spesiell. Først skøytet han opp for å hindre icing mot Oilers. Etter å ha vunnet duellen sendte Karlsen en pasning gjennom slottet (området foran mål) til Sander Hurrød, som scoret det kampavgjørende målet.

Den store oppturen for Karlsen, som åpnet sesongen i fjerderekken, kom i hallen hvor han vokste opp. Kampen mot Sparta ble et vendepunkt, slik også hans gamle trener Sjur Robert Nilsen håpet på. Etter det har det meste gått veien for Karlsen.

– Etter Sparta-kampen kom jeg tilbake til der jeg forventer å være. Produksjonen gjør mye med selvtilliten, og gjør at jeg blir bedre i alle faser av spillet, sier han.

Kissel ut med skade

Produksjon utenfor førsterekken er, og blir sannsynligvis framover, en nøkkel for Oilers. Til kampen mot Lillehammer var Tommy Kristiansen (skade), Ludvig Hoff (skade) og Andreas Klavestad (karantene) ute. Sistnevnte er uansett tilbake mot Manglerud Star lørdag, men Dan Kissel er det langt mer usikkert med. Den amerikanske sniperen, som for flere år siden gjorde Stavanger-mann av seg, forlot isen etter en takling fra Lillehammers tidligere NHL-spiller Andreas Martinsen. Det ble et kort skift på isen etter taklingen for Kissel, som gikk rett i garderoben.

Etter kampen var ikke Kissel tilgjengelig for mediene, men RA vet det vil gjøres en vurdering av hans situasjon fredag.

Med spillere ute har Karlsens rolle blitt vesentlig forandret. Nå er det mer istid, og samtidig mer press på skuldrene til 23-åringen.

– Jeg er takknemlig for rollen jeg har fått i laget. Nå føler jeg på at jeg har jobbet meg opp til den rollen jeg har fått. Samtidig er det slik at vi har fire rekker som kan gå på, sier Karlsen.

Lefebvres første Oilers-mål

Han er også sentral i det første overtallsoppsettet til Oilers, hvor backen Martin Lefebvre sikret seg sin første scoring torsdag.

– Det føles godt med det første Oilers-målet. Det var greit å gjøre det foran tilskuerne i DNB Arena, for det gir selvtillit, sier Lefebvre.

Målet hans trekkes også fram av trener Todd Bjorkstrand etter kampen.

– Vi scoret det første målet, og for Martin (Lefebvre) er det viktig å få det, sier treneren.

Fredag går spillerne på isen igjen for trening, før Oilers drar til Oslo for å møte Manglerud Star lørdag. Der får Anders Tangen Henriksen være med, selv om han havnet i slåsskamp mot Sverre Rønningen. Kamphanene fikk nemlig kun fem minutter pluss liten disiplinærstraff for brytingen på isen.

Oilers Tangen slåssing

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Stavanger Oilers – Lillehammer 3–2 (1-0, 1-1, 1-1)

DNB Arena, 3128 tilskuere.

Mål: 1–0 (13.17) Martin Lefebvre, 1–1 (20.37) Spencer Humphries (Andreas Martinsen), 2–1 (27.31) Christoffer Karlsen (Sander Dilling Hurrød, Jarrett Burton), 2–2 (47.38) Jonas Medby (Martinsen, Teemu Vuorisalo), 3–2 (53.12) Hurrød (Karlsen, Thomas Berg-Paulsen).

Utvisninger: Stavanger Oilers 4 x 2 min., Lillehammer 4 x 2 min.

Skudd: 34–32.

---






Mer fra Dagsavisen