Stavanger Oilers

Slik blir det å gå på Oilers-kamp

Torsdag droppes pucken i DNB Arena for ny sesong i Fjordkraft-ligaen, med ti ganger så mange tilskuere på tribunen.

Stavanger — Gjennom forrige sesong var det kun tillatt med 200 tilskuere innendørs. Nå gleder Oilers seg til å ønske enda flere velkommen på kamp. Torsdag er det seriepremiere, med Manglerud Star som motstander.

– Hvordan er det å ønske mer enn 200 velkommen tilbake til ishockeykamp?

– Det blir helt fantastisk! Vi får nesten 2000 i stedet for 200, det er en formidabel økning, sier daglig leder Terje Haukali til RA.

Selv om det er åpnet for flere tilskuere er det fortsatt restriksjoner som styrer hvor mange som får komme inn i DNB Arena. Oilers har valgt å gå for løsningen med koronasertifikat, som gjør at de kan ha 50 prosent av kapasiteten på tilviste plasser. For å få det grønne sertifikatet må man enten være vaksinert, eller ha negativ test i løpet av de siste 24 timene før kampstart. Sertifikatet må framvises sammen med legitimasjon ved inngangen.

Oilers vil ha svar

Tilviste plasser er ikke nøyaktig det samme som tilskuerkapasitet. I DNB Arena er det flere faktorer, som for eksempel ståplasser, som fører til at grensen vil være under 50 prosent av den normale kapasiteten.

– Vi prøver å lage løsninger med ståfelt og restauranten som gjør at vi får flere tilviste plasser. I restauranten tar vi blant annet bort bordene, sier Elin Newermann – som jobber på spreng med å gi flest mulig av sesongkortholderne og samarbeidspartnerne et tilbud på kampdag.

Terje Haukali

Grunnet disse løsningene er det nøyaktige antallet fortsatt usikkert. Det vil ikke bli billetter lagt ut for salg. Før helgen sendte Oilers ut en e-post til alle sesongkortholderne og sponsorene.

– Vi har valgt å gå ut i forkant til både sesongkortholdere og sponsorer, for å be dem komme med avklaring om de ønsker å komme. På den måten håper vi å ha nøyaktighet som gjør at flest mulig som vil på kamp får et tilbud, sier Newermann.

Hun forteller også at det sannsynligvis ikke blir noen ordinær loddtrekning på billettene dersom det blir for mange som ønsker å gå på kamp. Én av løsningene det jobbes med er å tildele billetter til hele felt. Det betyr ikke nødvendigvis at folk får sitte på plassen de normalt sett har i hallen.

– Vi må forholde oss til kohortinndelingen. Man bruker sesongkortene for å komme inn, men det blir ikke nødvendigvis den plassen man får sitte på, sier Newermann.

Det vil være åpne kiosker og barer, men innenfor kohorten. Det gjør at Oilersshoppen vil være stengt under torsdagens kamp.

– Midlertidig

Snart nærmer det seg full gjenåpning av samfunnet. Terje Haukali er optimistisk, og håper det snart skjer.

– Vi tror dette er midlertidig, og ikke varer mange kamper. Forhåpentligvis åpner Norge opp i oktober, slik som Sverige og Danmark, sier han.

Elin Newermann gleder seg til å ønske folk velkommen tilbake til DNB Arena, men kommer med noen råd.

– Vi anbefaler folk å komme tidlig, og å følge anmodningene fra vaktene, sier hun.

Mer fra Dagsavisen