Stavanger Oilers

Nå skal Tangen Henriksen ta på seg Oilers-drakten igjen

Etter tre sesonger på Østlandet er Kvernevik-gutten Anders Tangen Henriksen (26) tilbake i Stavanger og Oilers.

Stavanger — Fredagens treningskamp mellom Oilers og Lillehammer blir ikke bare åpningen på sesongoppkjøringen, men også Anders Tangen Henriksens første kamp etter han kom tilbake til klubben.

Høyrevingen er godt fornøyd med å være tilbake i klubben han spilte fem sesonger for.

– Det er veldig deilig. Selv om jeg har spilt andre steder har det vært spesielt å møte Oilers. Jeg har jo fortsatt å trene med klubben om sommeren, og nå blir det godt å ta på drakten, sier Tangen Henriksen til RA – og legger til:

– Det har føltes som at jeg har spilt mot eget lag.

Oilers fra junior til senior

Etter 2017/18-sesongen valgte han å dra til Hønefoss-klubben Ringerike Panthers. Deretter gikk turen videre til Sparta, hvor han har spilt de to siste sesongene.

– Det var en overgang fra junior- til seniorhockey. For min del gikk jeg fra å spille mye, til å spille seks til åtte skift hver kamp. Nå har jeg vært ute i tre år, som gjorde godt, sier Tangen Henriksen.

I Ringerike fikk han mulighet å spille mer i overtall, noe som ga Tangen Henriksen muligheten å bruke skuddet sitt i langt større grad. Da ferden gikk videre til Sparta fortsatt tilliten å strømme på. Første sesongen i Sarpsborg endte med 31 poeng på 45 kamper. Forrige sesong ble naturligvis preget av koronapandemien, hvor Sparta var det første laget som ble skikkelig rammet i norsk ishockey.

Nå er 26-åringen tydelig på hvem som kommer tilbake fra Østlandet.

– En eldre versjon av gamle Anders. Jeg har fått blomstre i andre roller, noe som har gjort at jeg er tryggere på egne kvaliteter, sier han.

Ny Oilers-keeper mot Lillehammer

Selv om det var interesse fra andre klubber før sommeren ble det naturlig å velge Oilers.

– Jeg har alltid sagt til meg selv at jeg skal tilbake når Oilers virkelig har lyst på meg. Det følte jeg denne sommeren, sier vingen.

Første mulighet for kamper er denne helgen. Treningskampene mot Lillehammer i Kristiansand ser han fram til.

– Nå blir det spennende. Vi har jo med en ny keeper (Joona Partanen), samtidig som flere er opptatt med landslaget. Det har vært to merkelige sesonger, så nå håper vi på en vanlig sesong, slår Tangen Henriksen fast.


Mer fra Dagsavisen