Stavanger Oilers

Mistet VM med brudd i hånden – nå kan han revansjere seg

Daniel Bøen Rokseth dro hjem fra landslagssamling i vår med brudd i hånden.

Stavanger — Blant spillerne landslagssjef Petter Thoresen har tatt ut til oppkjøringen inn mot OL-kvalifiseringen er Daniel Bøen Rokseth. Han var også med da landslaget forberedte seg til VM, men måtte dra hjem med brudd i hånden.

Selv ser han fram til samlingen, som starter 16. august.

– Det er moro å få sjansen igjen, spesielt når det gikk som det gjorde sist. Nå får jeg vise meg fram, sier 29-åringen til RA.

Fire Oilers-spillere

Det er flere Oilers-spillere som er tatt ut. Keeper Henrik Holm, backen Kristian Østby og vingen Ludvig Hoff skal til samlingen, det skal også Stavanger-guttene Johannes Johannesen og Mathias Trettenes. Det blir de første landskampene etter Tommy Kristiansen valgte å gi seg der.

Kristian Østby, Ludvig Hoff, Henrik Holm og Daniel Bøen Rokseth.

Landslaget skal trene i Oslo 16. til 18. august, og drar til Latvia for å spille to kamper mot tidligere Oilers-spiller Rudolfs Balcers’ landslag 20. og 21. august. Deretter blir det nytt uttak inn mot OL-kvalifiseringskampene på Jordal Amfi. Korea, Danmark og Slovenia er motstandere i kampene som spilles 26.–29. august.

– Det er viktige kamper. Vinn eller forsvinn, slår Rokseth fast.

Mister to uker av Oilers-oppkjøringen

Programmet fører til at Oilers-spillerne på landslaget mister to uker av oppkjøringen med klubben. Det bekymrer ikke backen nevneverdig.

– Det er vanskelig å si om det er positivt eller negativt. Alle er på is uansett. Vi som er med på landslaget har vært i Oilers noen år. Vi kjenner systemet godt, sier han.

Resten av laget drar til Kristiansand 17. august for å spille turneringen KIK Trophy. Det blir de første treningskampene for sesongen.

Laget møter også Stjernen på borteis før OL-kvalifiseringen er unnagjort.



Mer fra Dagsavisen