Stavanger Oilers

– Det er nok en vei for flere Stavanger-gutter

Jonas Slettebø Haughom fra Stavanger har denne sesongen både spilt U20-VM og etablert seg i Fjordkraft-ligaen.

19-åringens sesong har vært god, og startet med at han dro på utlån fra Stavanger Oilers til Ringerike Panthers for sesongen 2021–22. Der har han gått fra å være en spiller i skorpen til A-laget, til å bli en av spillerne som bidrar i Fjordkraft-ligaen.

Selv er han fornøyd med utviklingen han har hatt i Hønefoss.

– Den har vært veldig bra. Jeg føler det var riktig valg, og at jeg har kommet til en klubb hvor jeg får mye spilletid og tillit. Jeg føler også jeg har tatt steg i riktig retning på banen. Det har nok vært med på å hjelpe meg å bli tatt ut til å spille U20-VM, sier Jonas Slettebø Haughom til RA.

Vi var ikke klare til å gi ham en fast plass, og én sesong til i mellomland mellom U20 og A-laget ville ikke gitt ham noe mer utvikling.

—  Pål Haukali Higson

Den første redaksjonelle omtalen i RA av den unge backen var da han dukket opp til NHLs prospektlister som en mulig spiller til NHL-draften. Hvert år velger klubbene blant talentene i verden, i tur og orden etter resultater fra forrige sesong. På den måten sikres de svakeste lagene tilgangen på de beste talentene, og ligaen blir over tid svært jevn.

For Slettebø Haughom ble han ikke valgt av noen NHL-klubb, men han har denne sesongen vist hva som bor i ham med tre poeng og kun minus fire i +/--statistikken på 24 kamper i Fjordkraft-ligaen. Han har også levert på et område som Oilers har hatt problem med, nemlig utvisninger. Der står Stavanger-gutten med null minutter i utvisningsboksen.

Vil tilbake til Oilers

Han står fast på ønsket om å komme tilbake til Oilers.

– Helt klart, men jeg vet ikke om det blir til neste sesong eller om to sesonger. Jeg er Stavanger-gutt, og det er klubben i mitt hjerte, sier Slettebø Haughom.

Det er ikke første gang en spiller forlater Oilers for å spille i Fjordkraft-ligaen, og faktisk heller ikke Ringerike. Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson mener dette kan bli en modell for enda flere.

– Det er nok en vei for flere Stavanger-gutter. Forhåpentligvis er regelen slik at de ender i Oilers igjen, slik som Anders Tangen Henriksen har gjort, sier Higson.

Pål Haukali Higson

Tangen Henriksen gikk til Ringerike sommeren 2018 og fikk fart på seniorkarrieren. Deretter tok han to sesonger i Sparta, før han i sommer endte opp med å signere for Oilers.

Higson: – Vi som klubb er veldig fornøyd

I DNB Arena er det et konstant mål om å være i toppen av norsk ishockey. Det krever også at spillerstallen må være sydd sammen deretter. Veien inn på et av Norges beste lag kan derfor være tøff for en unggutt.

Backen selv synes valget om utlån var riktig.

– Folk går forskjellige veier for å komme videre og framover. For meg var det riktig for mer spilletid. Jeg får mer tillit og tar de stegene i Ringerike, sier Slettebø Haughom.

Sportsdirektøren støtter også opp om valget som ble gjort da 19-åringen signerte ny kontrakt med Oilers i sommer, og ble sendt rett på utlån.

– Det var helt rett av ham å gå videre. Vi hadde en god dialog om situasjonen hans, og han var klar til å spille fast i Fjordkraft-ligaen. Vi var ikke klare til å gi ham en fast plass, og én sesong til i mellomland mellom U20 og A-laget ville ikke gitt ham noe mer utvikling. Vi som klubb er veldig fornøyd med det han har levert i Ringerike, sier Higson.

Kontrakten til Slettebø Haughom utløper ved sesongslutt, samtidig som låneoppholdet avsluttes.


Mer fra Dagsavisen