Stavanger Oilers

Lar rørleggerkarrieren vente for å satse på Oilers-kontrakt

Navn i nyhetene: William Kuisma har spilt mye for Stavanger Oilers denne sesongen. Den halvt finske ishockeyspilleren lever og ånder for hockey.

Stavanger —

Hvem: William Kuisma (19)

Hva: Ishockeyspiller i Stavanger Oilers. Kaptein på U20-laget til klubben og har den siste tiden spilt fast på A-laget i Fjordkraft-ligaen.

– Før sesongen var du en av de tre RA omtalte som banket på døren til A-laget i Oilers. Nå har du ikke bare banket på, men også gått inn. Hvordan synes du selv sesongen har vært så langt?

– Jeg synes det har gått veldig bra. Har fått vært med på mye kamper, fått spilletid og vist meg fram. Jeg håper tilliten fortsetter, og at jeg får være med. Håper jeg kan gjøre en god nok figur til å få kontrakt.

– Dere leder Fjordkraft-ligaen, og har åpenbart et sterkt lag. Hvor vanskelig er det egentlig å spille seg inn på Oilers?

– Det er dritvanskelig å spille seg inn på Norges beste lag, uten tvil. Det er alltid muligheter grunnet skader og sykdom, da er det bare å ta den når sjansen byr seg.

– Ofte snakkes det om junioroppgaver, og du er definitivt en av lagets yngste. Hva går egentlig de oppgavene i?

– Det går på å plukke pucker, vaske styrkerommet, arrangere vinlotteri og mye dritjobb. Vi er heldige som har Bent (Stangvik, materialforvalter) til å fylle flasker og vaske klær. Vi unge må alltid være sist av isen. Jeg har vasket boblebadet noen ganger. Vi har det egentlig veldig godt i Oilers, jeg tror det er mange juniorer som har det verre.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

– Jeg vil beskrive meg som en toveisløper med litt mer av det defensive i meg. Jeg er en som jobber like hardt begge veier og gjør det som må til for å vinne. Det er ikke så mange som liker den rollen jeg tar.

– Hva gjorde at du ønsket å satse på ishockey?

– Det var kjærligheten til idretten. Det er ingenting annet jeg vil holde på med enn ishockey. Alt har handlet om det, og da jeg gikk på skolen satt jeg med ishockey på skjermen. Hjemme ser jeg kun på NHL.

– Hvilke NHL-lag følger du med på?

– Jeg følger med på det som går på TV. Er det ikke ishockey der så skruer jeg på PlayStation og spiller NHL 22.

– Har du et favorittlag da?

– Minnesota Wild. Helt siden jeg begynte å følge med så har de vært favoritten. De spiller bra ishockey, og nå har de mange bra spillere.

– Gjør du noe annet enn ishockey?

– Per dags dato gjør jeg ikke så mye annet. Nå har jeg et friår for å kun satse på ishockey. Det blir mye det samme. Jeg våkner opp, går på trening, kommer hjem og stikker tilbake til hallen for å trene igjen. Jeg er ganske mye i hallen.

– Friår, sier du. Hva har gjort av skole fram til nå?

– Jeg gikk på Jåttå videregående med bygg og anlegg for å bli rørlegger. Det ville blitt for mye belastning med å gå i lære samtidig som jeg satser på ishockey, så da ble det et enkelt valg med friår.

– Hva gjorde at det ble ishockey?

– Det var min far som fikk meg inn i det. Etter det har kjærligheten for sporten bare blitt større. Jeg ønsker å leve av det, og derfor vil jeg satse.

– Over til de faste spørsmålene. Hvilken bok har betydd mest for deg?

– En av Percy Jackson-bøkene.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Familie, venner og ishockey.

– Hva er favorittmaten din?

– Pizza. Den beste må være en «meat lover» med mest mulig kjøtt og minst mulig grønnsaker.

– Hvor går den første ferieturen etter koronapandemien?

– Det blir nok enten Spania eller familien min i Finland.

– Du har jo et etternavn som er finsk. Hva er relasjonen der?

– Jeg halvt finsk, min far er derfra.

– Har det bidratt ekstra til ishockeyinteressen?

– Min far har jo også vokst opp med hockeykultur og lidenskap. Selv når vi ikke ser på ishockey er det naturlig å snakke om det. Det gir meg mye glede.

– Hvem var barndomshelten din?

– Det må nok bli pappa. Han har jeg alltid sett opp til, og kommer alltid til å gjøre det.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Det blir avslapning med film og venner, eller være med kjæresten min.

– Er det noe du ville gått i demonstrasjonstog for?

– Ikke som jeg kommer på.

– Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Uten tvil Kevin Hart og Dwayne «Rock» Johnson. Det er kanskje den morsomste duoen som finnes, så det ville blitt underholdende.

Mer fra Dagsavisen