Stavanger Oilers

Stavanger-gutt (19) spilte mot Oilers: – Støttet valget mitt

Manglerud Stars Theodor Erevik Solland nyter istid i Fjordkraft-ligaen etter overgangen fra Stavanger Oilers i høst.

Blant de mange talentene i Stavanger-hockeyen har RA tidligere omtalt Theodor Erevik Solland som ett av de spennende navnene å følge med på. Etter ti kamper for Oilers U20 i høst tok han turen til Oslo, og nærmere bestemt Manglerud, for å satse videre på ishockeykarrieren.

Lørdag spilte 19-åringen sin første kamp i DNB Arena på høyeste nivå, men som gjest i egen by. Kampen endte med 5-2-seier til Oilers, selv om Erevik Solland og Manglerud Star sjokkerte i åpningen av kampen med de to første nettkjenningene.

Det var heller ikke særlig mange spillere å velge i på Manglerud-benken, med tre løperrekker og fire backer.

– Det er tøft med så få spillere, men kjekt at vi holdt nivået bra så lenge som vi gjorde, sier Erevik Solland til RA.

Løperen forteller at han dro da han så muligheten for mer A-lagshockey og høyere nivå. Veien med å dra fra Stavanger for spilletid på høyest mulig nivå i Norge er ikke ny, men noe blant annet Jonas Slettebø Haughom har gjort tidligere denne sesongen. Backen fra Stavanger er utlånt til Ringerike Panthers i Fjordkraft-ligaen.

For Erevik Solland var det også støtte å hente da han luftet ideen om å dra fra Stavanger.

– Det var veldig greit. Christer (Nylund, U20-trener) støttet valget mitt. Opplegget i Oilers er for å få spillere til Fjordkraft-ligaen, og nå får jeg trent på høyt nivå daglig. Det gir meg en god utvikling, sier Erevik Solland.

Han signerte en toårskontrakt med Manglerud Star i høst, og har etter det spilt seks kamper i Fjordkraft-ligaen og ti i U20-serien.

– Planen er trening og kamper med A-laget, pluss U20, i år. Neste år er tanken at jeg skal spille mest mulig i Fjordkraft-ligaen, sier Erevik Solland.

- Hvordan vil du beskrive utviklingen din i Manglerud?

- Spilleforståelsen er det jeg har utviklet mest. Jeg har høyere nivå i treningshverdagen, siden jeg trener med A-laget. Nå går jeg heller ikke på noen skole, så jeg kan konsentrere meg fullt og helt om hockeyen. Det motiverer meg veldig mye, sier løperen.



Mer fra Dagsavisen