Sport

Dette er de ti største hockeytalentene i Stavanger blant jentene

Stavanger er for lengst blitt den norske hockeyhovedstaden, og det er ikke bare herrene som produserer gode spillere og vinner gull. RA har kåret de ti største talentene blant de unge kvinnene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers’ kvinnelag gikk tre år uten å tape én eneste kamp. Herrene har opplevd suksess, men kvinnene har satt seg i en unik posisjon.

Topplaget består i all hovedsak av unge spillere fra regionen. Jenter som går på ungdomsskolen og videregående. Flere av jentene i Stavanger har kapret plass på A-landslaget og på U18-nivå.

Da toppidretten ble satt på pause hadde jentene, med Siddishallen som hjemmearena, kapret 36 poeng av like mange mulige på sesongens tolv første kamper. Med en seiersprosent på 100 vil de naturlig nok være sikret seriegull, om det blir avgjort på det framfor å fullføre alle seriekampene.

LES OGSÅ: De ti største talentene blant guttene

Det gror godt, og RA har kåret de ti største talentene.

Kriteriene er at spilleren har tilhørighet til Stavanger, enten som spiller eller gjennom oppveksten. Vedkommende må være født mellom 1. januar 2001 og 31. desember 2004.

Her er de ti største talentene, i tilfeldig rekkefølge:

Lotte Pedersen 2003
Kan spille både ving og center. Har bra skøyteteknikk og er flink til å lese spillet. Er flink til å beskytte pucken, og har et godt skudd. Hun har allerede rukket å være med A-landslaget.

Stine Myreng Kjellesvik 2001
Center fra Stavanger. Hun er lillesøsteren til Sparta-back Even Myreng Kjellesvik, og har i likhet med sin storebror gode tekniske ferdigheter. Det kombinerer hun med god spilleforståelse og å være dyktig i alle faser av spillet.

Daniella Emilie Lauritzen Pizarro 2004
En ung og lovende målvakt, som allerede har deltatt på forskjellige landslagsaktiviteter og i ungdoms-OL. Hun har tatt store steg det siste året, og er godt trent.

LES OGSÅ: Leverer over styrets mål

Rebekka Haukali 2003
En duellsterk back med gode skøyteferdigheter. Hun har imponerende +31 i den viktige pluss/minus-statistikken og har allerede debutert på A-landslaget. Har stort talent.

Emilie Olsen 2001
En trygg back som er stødig defensivt, i tillegg til å ha et godt skudd. Er duellsterk og har gode skøyteferdigheter.

Silje Gundersen 2004
Center fra Kristiansand som spiller i Stavanger. På tross av sin unge alder har hun allerede spilt med landslaget, og er en sentral brikke i Oilers. Har en tøff spillestil, og er god offensivt. Strør rundt seg med gode pasninger.

Karen Forgaard 2001
Back som har spilt på aldersbestemte landslag og A-landslaget. Hun leser spillet bra, og er en sterk duellspiller. Bidrar godt i både offensiv og defensiv sone.

Christina Furseth 2002
Center som ikke kan måles i poengproduksjon. Er et konstant irritasjonsmoment for motstanderne. Dyktig defensivt og god på skøyter.

Pia Løschbrandt 2003
En sterk og uredd ving. Kan være irriterende for motstanderne, og har et godt skudd. Er også bra på skøyter.

Kaja Kristensen 2001
En smart ving som har gode tekniske ferdigheter. Har et godt skudd, og har sine styrker i det offensive spillet.

Mer fra Dagsavisen