Handball

Stjernespiller returnerer til Sola

Hun har vært toppscorer i eliteserien og proff i utlandet de siste årene. Nå kommer hun hjem for å hjelpe Sola å ta enda et steg mot toppen.

Sola — Mandag ble det klart at Malin Holta returnerer til gamleklubben kommende sesong.

Hun kommer fra franske Toulon og spilte før det en sesong i Siofok KC.

– Nå er jeg kommet hjem for å bli. Sola er nok siste stopp. Jeg er blitt 29 nå og er ikke så ung lengre. Jeg føler meg mett på å være ute, sier Holta til RA.

– Vi har sagt hele tiden at vi går for det neste år. Når toppscoreren for to år siden skulle hjem igjen var det naturlig at hun kom hit. Da får vi enda større bredde enn i år, sier en fornøyd trener Steffen Stegavik.

Vil starte livet her hjemme

Holta er samtidig på ingen måte mett på håndballen, men vil gjerne starte skikkelig på livet med den mangeårige kjæresten Rogvi Baldvinsson (Bryne FK) og med familien rundt seg.

– Det er en følelse jeg har kjent på en stund. Nå gleder jeg meg til å komme hjem. Sola er på mange måter min andre familie. Så er det jo også spennende når laget er såpass godt, sier Holta.

Trener Steffen Stegavik forteller at de har hatt dialog med Holta omtrent siden hun dro ut. En retur var alltid på trappene på et tidspunkt. Nå har Sola plutselig det som framstår som et kanonlag til neste år. De er faktisk merkbart forsterket fra utgaven som sikret det beste resultatet i klubbens historie med NM-sølv, seriebronse og kvartfinale i European League.

Store ambisjoner

Nå som Malin Holta også er på plass kan Sola for alvor se mot å ta det neste steget. Klubben snakker høyt om å komme seg opp for å lukte rundt Vipers og sikre et seriesølv neste år. Det vil videre gi muligheten for Mesterliga. Final Four i European League er også et mål.

Nå som alle spillerne blir værende, minus Rinka Duijndam som alt er erstattet, framstår det realistisk. Spesielt med Camilla Herrem tilbake etter fødsel og Holta tilbake fra profflivet.

– Når vi nå beholder det meste fra i år og henter Holta sier det seg selv at vi har lyst på dette, sier Stegavik.

Holta vil gi både spisskompetanse med sine avslutningsferdigheter og mer bredde.

– Vi ser at vi har hatt noen skader i år. Det har vært litt smalt. Det blir godt å få inn en ekstra spiller som har erfaringen som skal til, sier Stegavik.

Holta tror også et steg til er mulig. Kanskje kan man nå begynne å lukte litt på Vipers også.

– Steffen har høye ambisjoner. Kanskje kan vi slå dem på en god dag. Andreplassen er nok målet, men nå er det mange her som har spilt sammen lenge, sier Holta.

Hun har vært heltidsproff de siste årene, men skal nå kombinere håndball med litt jobb på si. Sola har ikke råd til å ha fulltidsspillere.

– Men det er helt greit. Det er fint å ha noe annet å tenke på også, mener Holta.



Mer fra Dagsavisen