Handball

Forsvarssjefen forlenget med Sola

Den siste av de virkelige nøkkelspillerne i Sola-suksessen denne sesongen har nå forpliktet seg også for kommende sesong.

Dagen etter at bronsemedaljene i serien ble sikret kommer det fram i en pressemelding at Martha Barka (23) har forlenget avtalen med klubben. Bakspilleren fra Jørpeland har de siste årene mest blitt brukt i forsvar grunnet en skulderskade som har hindret skuddet hennes.

Den rollen har hun tatt med begge hender og utviklet seg til å bli en rollespiller av topp europeisk klasse. Barka ble forrige sesong også kåret til årets forsvarsspiller i norsk eliteserie.

Barka har forlenget avtalen med Sola med ytterligere to sesonger. Hun har allerede spilt sju år i Sola

– Martha er en viktig bærebjelke i Sola-laget. Hun er sjefen i forsvar som går foran i alle dueller. Vi er svært glade for at hun skal være med videre på laget og fortsette med å gi juling på banen de neste sesongene, sier trener Steffen Stegavik til klubbens nettsted.

En så godt viktigheten av Barka da Sola ble slått ut av Thüringer i European League nylig. Laget ledet med sju mål hjemme da Barka fikk sin andre tominutter. Med henne på halv maskin, og senere utvist, kollapset nærmest Sola utover i kampen.

Selv gleder hun seg til nye år i gult.

– Jeg ser virkelig fram til to nye sesonger i gul drakt. Vi har hatt en fantastisk progresjon de siste sesongene og jeg storkoser meg i dette laget. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier hun til klubbens nettsted.

Sola er i ferd med å fullføre klubbens beste sesong i historien med seriebronse, NM-sølv og kvartfinale i Europa. Nå gjenstår kun sluttspillet før sesongen er over. De fleste nøkkelspillerne er nå klare for nye sesonger. Unntaket er keeper Rinka Duijndam som drar til Györ. Hun er alt erstattet.


Mer fra Dagsavisen