Handball

Sola har forsterket laget

Steffen Stegavik har vært på spillerjakt og nå har han fått styrket laget med et nytt stortalent til andre del av sesongen.

Sola — Torsdag ble bakspilleren Lene Kristiansen Tveiten (20) ening med Sola om en avtale som løper ut sesongen 2023/2024. Hun kommer fra Nordstrand i 1. divisjon – hvor hun har spilt de siste to sesongene. Før den tid var hun toppscorer i 2. divisjon.

– Hun kan bekle alle de tre rollene som bakspiller. Jeg så henne egentlig først i U20-NM i sommer da Sola møtte Nordstrand. Så tenkte jeg ikke så mye mer over det før vi begynte å få en del skader, sier trener Stegavik til RA.

Kristiane Knutsen er ute til februar etter operasjon. Kristina Sirum Novak er også ute, men ingen vet helt sikkert hvor lenge. Karoline Jensen må operere og hun er også ute til midten av februar. Med tre backer ute måtte Sola handle, men i sesong er det aldri enkelt.

– Vi er sårbare og måtte finne en spiller til. Da var Lene en av dem vi sjekket rundt. Det er vanskelig å få folk i sesong. De fleste er under kontrakt. Da må du ofte se til 1. divisjon.

Langsiktig prosjekt

Etter det RA kjenner til hadde Kristiansen Tveiten ikke proffkontrakt. Dermed gjorde det alt mye enklere.

Stegavik er klar på at dette er et langsiktig prosjekt – samtidig som han håper hun kan ta nivået fort.

– Jeg har sett noen kamper etter at vi dro til Russland og synes hun har noe med seg. I Nordstrand har hun framstått som en leder med driven til å gi det lille ekstra. Det er viktig for meg.

Da partene begynte å snakke fikk også Sola vite at Stavanger var en av hennes toppvalg for studier fra sommeren av.

– Da ble det veldig enkelt å få dette til.’

Må spille i flere roller

Ettersom Sola sliter såpass med skader nå vil nok Kristiansen Tveiten måtte belage seg på å spille i flere backposisjoner.

– Naturlig er hun playmaker – i forhold til høyde, blikk for spill og hjemløp. Det er det hun har spilt i Nordstrand.

Stegavik understreker at hun skal få tid til å ta steget. I Sola må hun venne seg til både mye høyere tempo og et spill med mange flere taktiske fasetter.

Sola skal ut i gruppespillet i Europa League etter nyttår, men Stegavik sier seg likevel OK fornøyd med denne signeringen.

– Vi har tatt opp noen rekruttspillere også. Så får vi se om noen av dem tar steget. Samtidig vet du aldri hva som dukker opp, avslutter Sola-treneren.

Hovedpersonen selv er allerede på vei vestover for å slutte seg til laget. Hun har latt seg imponere voldsomt av hva Sola har fått til med Stegavik de siste to sesongene.

– Skal jeg være ærlig var ikke dette veldig vanskelig å bestemme seg for. Spill i eliteserien er mulighet jeg har ventet på. Det var ikke vanskelig å si ja selv om mye ble bestemt på kort tid, sier Kristiansen Tveiten til RA.

Den 167 centimeter høye backen trekker fram overblikk og evne til å score mål som styrkene. Så vet hun at det ikke er gitt at hun vil lykkes på direkten – selv om hun tok stegene både til 2. divisjon og 1. divisjon raskt.

– Dette er ikke ett steg opp, men sikkert to. Sola er ikke bare eliteserien, men toppen av den.

Bakspilleren, som er fra Vestby i Viken, har planer om å studere idrettsvitenskap på UiS til sommeren – uten at hun har bestemt seg helt. Samtidig har hun store ambisjoner på banen.

– Jeg vil så hvor god jeg kan bli. Kanskje komme meg ut eller leve helt av håndballen.






Mer fra Dagsavisen