Handball

Trekningen unnagjort: Disse venter Sola i Europa

Tre lag fra forskjellige land blir motstandere for Sola Håndball i EHF European Leagues gruppespill.

Sola tok seg videre til gruppespillet i Europaligaen søndag, og torsdag ble motstanderne trukket i den østerrikske hovedstaden Wien. Der ble følgende lag trukket til gruppe A, sammen med gultrøyene:

  • Motherson Mosonmagyarovari KC (Ungarn)
  • ES Besancon Feminin (Frankrike)
  • HC Lokomotiva Zagreb (Kroatia)

Søndagens russiske motstander, Astrakhanochka, var det andre russiske laget Sola møtte i kvalifiseringen. Tidligere i høst var Kuban motstander, noe som førte til at den legendariske håndballtreneren Jevgenij Trefilov fant veien til Åsenhallen. Den tidligere russiske landslagstreneren er nemlig ærespresident i Kuban.

Nå er det håndballstorheter fra Ungarn (høyest rangert i puljen), Frankrike og Kroatia Sola-jentene skal måle styrke mot.

Gruppespillet innledes helgen 8.–9. januar 2022. Deretter er det finalespill fram til midten av mai 2022. Det er de to beste fra hver pulje som går videre til kvartfinale.

For Sola, som nå er inne i mesterskapspause ut året, betyr det et ekstra tett kampprogram i 2022s to første måneder.

– Vi skal ha tre gode uker med trening nå, med mye grunntrening. Så må vi forberede oss til kampene i januar etter det. Det blir 16 kamper for oss i januar og februar, sa Sola-trener Steffen Stegavik til RA etter plassen i Europaligaen var sikret.

Camilla Herrem skal til Spania og spille VM for Norge, mens Live Rushfeldt Deila og Johanna Fossum skal på samlinger.

Det er første gang i historien at Sola skal til gruppespillet i Europa. Klubben har tidligere vært med i kvalifisering, men ikke klart å ta steget videre før nå. Den norske toppklubben Vipers, ofte ansett som verdens beste klubblag, spiller i Champions League. Det er nivået over Europaligaen.

Det var fire norske lag i den tredje og siste kvalifiseringsrunden, men kun Sola og Storhamar sikret seg adgang til gruppespillet. Dermed var Europa-eventyret over for Molde og Tertnes.

På papiret ble det en tøffere gruppetrekning for Storhamar, som skal møtes forrige sesongs semifinalist Herning-Ikast. Stine Skogrand og Vilde Johansen spiller for den danske klubben. Skogrand er ute av spill grunnet graviditet.


Mer fra Dagsavisen