Handball

Herrem forbedrer sin egen rekord

Når Camilla Herren og Norge innleder VM fredag forbedrer Sola-stjernen rekord. Dette blir hennes 17. internasjonale mesterskap.

– Det er merkelig når man sier det høyt, sa Herrem ifølge VG.

Sola-kvinnen har passert 35 år, men har ikke på noen måte vist tegn til at hun her på hell.

Nylig ble hun toppscorer med åtte mål da Norge forberedte seg til VM i Spania med Intersport Cup. Herrem har også herjet for Sola i både serie og i europacupen denne høsten. Blant annet har hun banket inn 12 mål i en seriekamp.

På landslaget har hun 28 mål totalt på de siste fire kampene. Det er en formsterk utgave av Herrem som går inn i VM – henne sjette.

Steget og spensten ser definitivt ut til å være der fortsatt. Grep som friidrettstrening virker åpenbart. Samtidig blir hun ikke akkurat mindre smart med årene på det taktiske.

Rekke fra 2008

Den uavbrutte rekken hennes med mesterskap strekker seg nå fra 2008 – selv om hun kom inn fra å være reserve i 2018 etter å ha blitt mamma.

Ifølge VG har keeper Katrine Lunde rekorden for antall mesterskap. Hun spiller nummer 20 i rekken nå, men ikke på rad.

– Jeg har vært «grævla» heldig og klart å holde meg på et nivå som er godt nok for det norske landslaget, sa Herrem til VG.

Til avisen peker hun på at helheten stemmer veldig godt nå både med klubb og på hjemmebane.

Åpner for OL i 2024

Overfor VG setter hun nå også døren på gløtt for et fjerde OL i 2024.

– Akkurat nå så vil jeg si at man «aldri skal si aldri». Hvis jeg har samme motivasjon som nå så jeg vil si ja. Men alt må klaffe godt. Det som er kult med håndball er at jeg alltid kan utvikle meg, jeg kan alltid bli bedre, det er slike ting som motiverer meg.

Til NTB uttalte Herrem tidligere denne sesongen at det er ekstra motiverende at landslaget har såpass mange godt voksne spillere. Gjengen har holdt sammen lenge og det gjør det lettere å fortsette så lenge hun har det gøy.

Norge innleder VM med kamp i gruppespillet mot Kasakhstan fredag klokken 20.30. Søndag står Iran på menyen før Romania er motstander tirsdag. Hovedrunden starter 9. desember. Finalen spilles 19. desember.







Mer fra Dagsavisen