Sport

Sola håper på 1500 i Storhallen

Nå er det bestemt at Sola HK skal spille sine kamper i europaligaen i Stavanger Idrettshall.

Klubben ville selvsagt aller helst spilt i Åsenhallen, men den er ikke godkjent av de europeiske håndballforbundet. Grunnene til det er flere. Dermed må de ut av egen kommune og har fått ja i Stavangers storstue.

Hallen er i utgangspunktet for stor. Her er det 2500 seter mot de 600 Sola har i Åsenhallen. Det håper de å bøte på.

– Det er vanskelig å si hvilket tilskuertall som er realistisk, men vi har satt oss et hårete mål på mellom 1300 og 1500 tilskuere, sier markedssjef Siri Forgaard til RA – og fortsetter:

– Det som er sikkert er at vi ønsker å lage håndballfest for hele regionen.

Normalt trekker Sola litt over 1000 tilskuere på de best besøkte seriekampene. Da er alle de faste setene for lengst fylt opp.

Sola skal møte Motherson Mosonmagyarovari KC (Ungarn), ES Besancon Feminin (Frankrike) og HC Lokomotiva Zagreb (Kroatia) i gruppe A. Det ble trukket i Wien forrige uke.

– Datoene spikres i uken, men det blir nok helt sikkert hjemmekamper 9. januar og 20. februar. Så kommer det en midt mellom der, men her er det kamper som må byttes litt på, sier Forgaard.

Sola får nemlig et svært hektisk program i denne perioden med tett mellom seriekampene også.

Klubben lefler også med tanken om å arrangere en tur til en av kampene borte med Wien som base. Det skal ikke bare være for sponsorer, men alle som måtte ønske. Så får tiden vise om det blir mulig med stadig mer spredning av koronaviruset.






Mer fra Dagsavisen