Viking

Stensness røk korsbåndet: - Overrasket

Gianni Stensness (24) må under kniven etter at MR-bilder viser at korsbåndet hans er avrevet. Det kom svært overraskende på Viking etter en smell som virket ufarlig.

Sportssjef Erik Nevland innrømmer at han ble tatt helt på sengen av omfanget av skaden.

– Vi fikk nyheten onsdag kveld. Uhellet sjedde på tirsdagens trening. Da fikk han en liten smell i kneet og ga seg tidlig, men vi trodde overhodet ikke at det var snakk om noe avrevet korsbånd. Det ble oppdaget da vi tok MR, sier Nevland til RA.

Enhver klubb i Eliteserien vil merke savnet av en landslagsstopper.

—  Morten Jensen

– Forferdelig trist nå som han akkurat hadde kommet seg inn på det australske landslaget igjen, sier trener Morten Jensen – som nå må tenke alternativt framover.

Han erkjenner også det åpenbare:

– Enhver klubb i Eliteserien vil merke savnet av en landslagsstopper.

Aftenbladet omtalte skaden først.

Må under kniven

Slike skader tar tradisjonelt lang tid. Gjerne rundt ni måneder til ett år før man er i kampform igjen- selv om det også går fortere med noen. Det krever nok også operasjon.

– Han vil de nærmeste dagene gjennomgå ytterligere utredning med tanke på en operasjon, sier medisinsk ansvarlig og fysisk trener Halvard Øen Grova til klubbens eget nettsted.

Kontrakten til Stensness går ut i juni 2024. Dermed er det ikke helt usannsynlig at han har gjort sitt i mørkeblått. Den australske landslagsmannen har allerede signalisert overfor ledelsen i klubben at han ikke vil signere ny avtale og ønsker seg videre.

Gianni Stensness

– Må dere ut i markedet for å kjøpe en ny stopper ved første høve nå?

– Vi har jo hentet Djibril Diop inn tidligere. Han har vært i en konkurransesituasjon med Stensness og David Brekalo. Så har vi Viljar Vevatne. Litt av tanken med å hente Diop ar å gi ham en innkjøringsperiode. Vi har vært i forkant her, sier Nevland.

Samtidig er det liten tvil om at det nok først og fremst var med tanke på et salg av David Brekalo at Viking hentet Diop.

Kan spille inn på Brekalo-salg

Brekalo har forlenget sin avtale, men er fortsatt høyaktuell for et salg i sommer.

Allerede 1. juli åpner det internasjonale overgangsvinduet, mens norske klubber ikke kan handle inn før 1. august. Det kan gi en utfordring om det kommer bud så store at en ikke kan si nei tidlig på Brekalo.

– Det scenarioet er vi selvsagt klar over, sier Nevland.

Han peker på at de uansett ikke kan gjøre så mye med det, men kun forholde seg til situasjonen slik den er.

Klubben har allerede brukt tid på å sjekke markedet for stoppere.

Trener Morten Jensen sier følgende om skaden og stoppersituasjonen framover:

– Dette er dumt for resten av gjengen. Stensness har vært fast inventar i laget en stund. Han var samtidig skadet en lengre periode i fjor også og da så vi heldigvis at vi har gode erstattere i stallen. Både Viljar Vevatne og Djibril Diop gjorde gode kamper i høst.

Jensen sier at trenerne har vært forberedt på at minst én av stopperne kan ryke ut i løpet av sommeren – selv om dette selvsagt ikke var helt hva de tenkte på.

– Nå må Viljar eller Djibril gripe sjansen.

Treneren vil ikke si noe om hvem han vil prioritere mot Brann lørdag.

På generell basis peker han på at en klubb som Viking bør ha dobbeltdekning i alle posisjoner. Ettersom de nå spiller mest 4-3-3 holder det med fire.

– En klubb som Molde spiller med tre stoppere og har seks i sin stall, peker Jensen på – og fortsetter:

– Så kan det variere hvor i hierarkiet de er. Du kan ha tre som er fullblods eliteseriespillere og kanskje kombinere med en ung i utvikling. Litt som da vi hadde Henrik Heggheim her.

Jensen er likevel realist. Skulle David Brekalo også forsvinne i sommer forventer han at det handles – og peker på at klubben har visst om dette og kikket en stund.

NB! Viking har stopperen Kristoffer Forgaard Paulsen (19) på lån hos KA på Island, men han kan heller ikke kalles tilbake før 1. august.


Mer fra Dagsavisen