Viking

Generalprøve til bekymring

Nærmest et halvt lag manglet da Viking unnagjorde sin generalprøve før alvoret starter neste uke. Prestasjonen mot Jerv i Spania var deretter. 1-0-tapet ga langt flere spørsmål enn gode svar.

Marbella — Inngangen til oppgjøret mot Jerv, i den siste treningskampen før alvoret starter mot RBK i 4. runde av NM neste søndag, var alt annet enn god for Viking.

Trener Morten Jensen innrømmet alt dagen før kampen at laget kanskje ikke skulle spilt mer enn to kamper under dette oppholdet. Planen om å spille inn et serielag måtte uansett kastes på båten på grunn av skader og kjenninger.

Mot Jerv manglet David Brekalo, Djibril Diop, Nicholas D’Agostino, Viljar Vevatne, Sondre Bjørshol, Markus Solbakken og Niklas Sandberg. Dessuten hadde kaptein Zlatko Tripic reist hjem for å være med sin nyfødte sønn. I realiteten startet nok kun fem-seks mann av de elleve man håper å kunne sende på banen i NM.

Da sier det seg selv at det hele blir tynt. For å si det forsiktig. Det var noen tendenser, men også nok av rot.

– Noe var bra, mens annet var mindre bra. Den første omgangen var OK. Vi skulle ledet 2–0 eller 3–0. Etter pause ble det for mye Hawaii-fotball. Det kunne bikket begge veier, men bikket deres vei, sier trener Bjarte Lunde Aarsheim til RA.

Tilbud før pause

Treneren hadde rett i at laget som ble stablet på banen viste enkelte tendenser i den første omgangen mot Jerv – uten å imponere.

Jost Urbancic hadde et skudd like utenfor etter tre minutter, mens Jerv hadde et par farlige cornere etter rundt kvarteret.

Etter dette tok Viking mye tak i ballen og Sander Svendsen kom nærmest alene gjennom etter 16 minutter. Dessverre fikk han aldri stokket beina til et skudd og sjansen rant ut i sanden.

Nærmest mål kom Yann-Erik de Lanlay med et skudd som berørte stangen på vei utenfor etter 20 minutter.

Kevin Kabran hadde også et mål annullert for offside etter 43 minutter.

Like før pause glapp det nesten for Viking da Patrik Gunnarsson kokte kål og mistet ballen. Heldigvis for ham var Kristoffer Løkberg med og reddet på streken.

– Egentlig var den førsteomgangen OK. Så bekymret er jeg ikke etter dette. Vi har spilt veldig mange kamper nå og er nok litt slitne. Husk også at vi var nære her med et stangskudd fra de Lanlay og et par annullerte mål, sier Harald Nilsen Tangen.

Patrick Yazbek

Midtbanespilleren er nok en av de som starter mot RBK. Han innrømmer at de gjerne skulle fått drillet mer relasjoner mot Jerv.

– Du har helt rett når du peker på akkurat det som litt bekymringsverdig. Samtidig har vi veldig mange spillere med høy kvalitet. Vi har også vist i oppkjøringen at relasjonene kan sitte. Sist mot LSK her nede, sier Tangen Nilsen.

Fikk en på trynet

Etter pause satt Jerv presset litt høyere og ga Viking litt trøbbel i starten, før laget falt mer ned i rammen igjen. Viking fikk nok et må annullert for offside da Harald Nilsen Tangen ble avblåst etter 57 minutter.

Etter timen var laget heldige som ikke fikk mål mot seg, men Gianni Stensness avverget baklengs i siste liten.

Egentlig var beholdningen til Viking i denne kampen det defensive. Det sprakk også dessverre etter 85 minutter da tidligere Ulf-spiss Erlend Hustad kom fri og knallet inn 1–0 til Jerv. Faktisk var ikke det helt ufortjent heller – selv om det var relativt jevnt i store sjanser fram til det.

Viking gjorde et forsøk helt på tampen, men lyktes ikke. Dermed ble det 1-0-tap.

Bjarte Lunde Aarsheim erkjente etter kampen at nytteverdien var så som så etter dette. Han vil likevel ikke svartmale med omstendighetene tatt i betraktning. Til det manglet for mange av de faste.

– Men hvilke svar fikk du av dette med positive fortegn?

– Patrick Yazbek så ganske bra ut i sin første start. Gianni Stensness sto 90 minutter. Jeg synes også Sondre Auklend var veldig positiv i de ti minuttene han fikk.

– Kan Yazbek starte alt mot RBK?

– Vi får se litt på om vi føler det er for tidlig eller om vi skal prøve.

– Hva er de negative svarene?

– Alle småskadene. Det er selvsagt ikke bra at vi ikke evner å få på banen flere av de faste i siste kamp før alvoret starter. Så synes jeg heller ikke vi var gode nok med ball mot Jerv. Vi må bli bedre å hvile med ballen når vi har så mye høyt press. Et annet minus er at vi ikke maktet å score på alle sjansene våre, avslutter Vikings trener.

Ved neste korsvei må mye mer være på plass. Ellers ryker høyst sannsynligvis Vikings siste sjanse for spill i Europa – og laget vil få en tung inngang mot seriespillet.

---

FAKTA

Fotball, treningskamp

Viking-Jerv 0–1 (0–0)

Estadio Burgos Coin, 25 tilskuere

Mål: 0–1 Erlend Hustad (85)

Viking (4-3-3): Patrick Gunnarsson – Yann-Erik de Lanlay (Herman Haugen i 10 min.), Gianni Stensness, Lars Erik Sødal, Jost Urbancic – Patrick Yazbek (Simen Kvia-Egeskog i 10 min.), Kristoffer Løkberg, Harald Nilsen Tangen – Sander Svendsen, Kevin Kabran, Edvin Austbø (Sondre Auklend i 10 min.).

Jerv (5-4-1): Øystein Øvretveit – Torje Wichne, Erik Tobias Sandberg, Mathias Wichmann, Mikael Ugland, Leandro Fernandes – Thomas Næss, Ange Mutsinzi, Lucas Larade, Samuel Pedro – Peter Wilson.

Dommer: Sigurd Kringstad, IL Valder

Gule kort: Jost Urbancic, Patrik Gunnarsson, Sondre Auklend, Viking.

---











Mer fra Dagsavisen